bränd...

Hallå på er! Idag är det tisdag :) Ingen alla<3dag, fettisdag eller annan special utan en helt vanlig tisdag. Skönt. I bageriet rullar det på med slutfixet efter renoveringen och det jag väntar med spänning på är fortfarande kavlingsmaskinen som förhoppningsvis snart blir ihopmonterad igen..
Igår var en lugn dag produktionsmässigt för min del och jag bara gick runt och pysslade. Gjorde lite tårtor, tryfflade en brownie, rullade upp en omgång kakor och bakade lite bullar. Gjorde lite semlor.
Eftersom det ändå var så lugnt tänkte jag prova om smör som kommer ut på en bullplåt som varit i stenugnen i 250 grader är varmt. Jag tänkte jag häller det i armvecket så får jag se. Oh ja! Det är varmt. Jag reflexmässigt ville jag bara slänga iväg plåten men hejdade rörelsen och lyckades på nåt vis ställa ner den (på golvet iof men..) ropade till tjejerna i butiken att de skulle pensla med ägg och sprang samtidigt till diskhon och spolade kallt vatten. När jag stått med armen i iskallt vatten i en kvart hade armen domnat bort och vattnet började kännas ljummet igen.. Illröd, nerkyld och arg på mig själv trädde jag på en tröja på andra armen och över axeln för att få upp värmen i min lekamen. Sen bet jag ihop och städade av. Bakade det sista spikade i spikar i en tavla jag hjälpt Stefan pyssla ihop. Tränade både vetebröd och matbröd inför SM innan jag gick hem vid 21. Då hade jag fått 3 små blåsor på armen. De gick ihop och blev 2 lite större.
På tunnelbanan blev jag övertalad av min kloka syster att när en brännskada är större än en handflata ska man ha en läkare att kolla på den även om det inte känns så farligt.. Sjukvårdsupplysningen nästa!
I telefonkön (där jag började som nr 34) fick jag lära mig att ett STRAX är 20 min långt och att de hinner upprepa den frasen runt 20 gånger under den tiden :S Men efter att ha talat med två sköterskor kom vi fram till att jag kan vänta till idag och ta mig till en vårdcentral. Jag gick och lade mig med två stora blåsor. Nu när jag vaknade var det bara en. En Enorm som sitter klumpigt till på insidan av armvecket. Hoppas de kan punktera den innan jag råkar komma åt den och den går sönder av sig själv på jobbet.
Sammanfattade förra veckans träning och det visade sig att jag ägnade 24 timmar av förra veckan åt träning i bageriet. Utöver mina 40 ordinarie arbetstimmar. All vaken tid i bageriet ;) Det har gett resultat och är jätteroligt!
Nu ska jag äta frukost och byta om innan jag ska mot en vårdcentral.
Ha en bra dag allihop!
<3 Dalkullan

En "ledig" lördag

Idag är jag ledig! Ja från jobbet med att få fram gott bröd till kunder. Jag är långt ifrån ledig från min egna träning för att få fram goda, vackra och jämna bakverk för bedömning i SM Unga bagare. Men jag passar på att ta lite "sovmorgon".
Igår blev det ett 5,5 h långt träningspass efter jobbet. Jag tränade frallor och skådebröd. Det sistnämda börjar jag bli riktigt nöjd med. Några detaljer att fila på och några idéer att testa.
Frallorna blev ok men inte mer. Fast de blev goda! Alltid något. Äter på dom nu till en kopp varm choklad medan jag sitter ner (kors i taket!! Jag som normalt äter min frukost i farten) i soffan och segar.
Jag gick från jobbet 23;35 igår kväll och en timme senare landade jag i sängen. Sov som en stock till 7 tiden och mös kvar under täcket till 9. Då kroppen meddelade mig att om jag inte hivade mig iväg på toa skulle den uträtta sina naturbehov på plats. Jag klev upp..
När jag skulle göra i ordning min frukost hittade jag ett kök i kaos.. den senaste veckan har min vakna tid gått åt på jobbet så hemma har jag bara tankat energi. Sömn och ibland en matbit. Jag har inte röjt undan disk och tomma förpackningar i den utsträckning som är nödvändig för att det ska kännas inbjudande i utvilattillstånd.
Så jag har diskat, slängt och röjt. Så nu glänser diskbänken.
Nu sitter jag och funderar på vad jag ska träna idag.. frallor, vete och skådebrödet... jag tror det får bli nåt i den stilen idag.. kanske wienerbröd om kavlingsmaskinen är monterad. Annars får det vänta.
♥Dalkullan

23-02-12

Ledsen för dålig uppdatering.. MEN. Jag har tränat. jag har jobbat & tränat. Jag har tränat efter jobbet hela veckan och det har blivit några timmar... Igår kom jag hem kvart över elva. tjugo över hade jag borstat tänderna och landat i sängen. 10 min därpå sov jag som en stock. I morse vaknade jag och kände mig sååå seg. slut i hela kroppen och huvudvärk. Regnet som smattrade mot rutan gjorde inte riktigt saken bättre. Men en varm dusch och en skål mjölk och flingor senare satt jag på tunnelbanan mot jobbet.
Under dagen har jag uteslutande ägnat mig åt kondis. Jag har fyllt upp disken med holländsk chokladtårta, tryfflat & skurit brownie, kokat tosca, gjort mazariner, juliana (hallon & äpple), chokladmaz mm. Regnet som sänkte mitt humör när jag vaknade utbyttes mot solsken och mina fantastiska arbetskamrater har förgyllt min dag :) Ni är fantastiska allihop!
Jag var hela dagen fast besluten att hålla ut efter jobbet och träna även idag. Men Wictor och min kropp övertalade mig att låtabli. Därför gick jag hem efter en 8 timmar arbetsdag och åkte med Wictor till T-centralen. han bytte och åkte hem å jag gick på bokrean. Köpte mig 4 böcker innan jag tog mig hemåt. Nu har jag passat på att fylla upp kylen med mat.
Träningen har dock gett resultat och jag börjar få kläm på hur mitt sortiment kommer se ut. Längtar till vi får hem kavlingsmaskinen igen och jag kan börja träna mina wienerbröd.
Jag hoppas att alla kom ihåg att äta semlor i tisdags? Själv åt jag en medan jag gjorde massor! När jag kom till jobbet gjorde jag några petite pain innan jag blev inkallad i semleverkstaden. I 3 timmar gjorde jag inte annat än matade ut semlor. Vid ett hade vi fyllt alla semlor vi hade avbakta och det var dags att rundriva fler. Vid två var de avbakta och fyllda och iväg till kunder. Det är helgalet! Man tror man jobbar på i fullfart och så lägger man in nästa växel så har man langat ut 400 semlor på 10 min.
Vi konstaterade att det är kul med sånna dagar men det är tur de inte infaller särskilt ofta..
I morgon är det fredag igen.. galet vad fort veckorna går. Snart är det vår igen. När jag gick inne på stan idag kände jag en ljummen vårvind. Det till och med luktade vår. Är det ok? Får man tänka på våren redan i februari?
http://dalademokraten.se/Vasterdalarna/Linn-till-final-igen-i-SM-Unga-Bagare-/
Årets oficiella SM-bild :)
Nu ska jag läsa en stund innan jag slocknar för kvällen.
God Natt gott folk!
♥Dalkullan

Söndagsmorgon

Då var det söndag idag. Ledig hela långa dan :) så jag tog sovmorgon och vaknade inte förrns 7! Superskönt att sova sig pigg. Vakna och få ligga kvar och se på en film samtidigt som man äter frukostflingorna.
Nu har jag i snigelfart tagit mig från sängen, i kläderna och ut i den grå-slaskiga stockholms världen. Jag sitter på t-banan och är på väg till bageriet. Lyckades glömma min väska där igårkväll. Så om jag ska kunna uträtta något idag måste jag hämta den först.

Igår gjorde jag inte mindre 13,5timme i bageriet. Först jobbade jag natten. Gick för övrigt jättebra. Sen efter några timmars paus åkte jag tillbaka och SM tränade 5 timmar.
Jag tränade på vete och skådebröd och efter lite utvärdering med Stefan kom vi fram till några riktigt coola idéer.
Jag ska testa några av dom i eftermiddag.
Nu när allt är igång på allvar börjar jag bli riktigt pepp! Det bara snurrar i skallen av idéer som vill bli testade. Är revanchsugen och vill visa mig själv att jag kan bättre. Bättre än vad jag åstadkom sist.

Idag vill jag passa på att gratulera en av mina mottävlande. En av de bästa! Min fina vän Kim :)
Grattis på 21 årsdagen!!


<3 Dalkullan


Ny design

Som den upmärksamme besökaren redan märkt har bloggen fått ny header och design.. det är inte riktigt färdigt men jag är bagare och ska jobba natt. Därför prioriterar jag min skönhetssömn framför bloggen.
Idag har jag kavlat vete. massor med vete.. för att ta en kort paus och rundriva semlor :)
Kan tillägga att min nya header är gjord i Remby och det var superskoj!
God natt! (16;27...)
♥Dalkullan

Infodag i Göteborg

Dalkullan är nu på resande fot igen.
Idag blev det en tur till Göteborg över dagen. Snabbtåg ner i morse och direkttåget hem nu.
Anledningen till min tripp var information inför SM Unga Bagare. Jag och de övriga 11 finalisterna träffades på stationen i Göteborg med sponsorer, arrangörer och pressmänniskor.
Programmet var i stort sett samma som förra året och vi började med att kila in på Nordstan och se vart prisutdelningen ska äga rum. När det var gjort åkte vi bussen ut till Ester Mosesons Gymnasium där själva tävlingsbakningen kommer göras.
Vi fick lite fika innan vi satte oss i en konferenslokal och fick lite info. Från SBK (Sveriges Bagare & Konditorer), Nordmills, Ester Mosesons & Kåkå, alla arrangörer av tävlingen. Vi gick igenom reglerna med Peter som är ordförande i juryn och vi fick lite info om mediahantering.
Efter en god lunch tog vi oss upp i bageriet och gick igenom alla utrymmen och såg på maskiner och ugnar.
Vi fick nya fina rockar med namn och blev fotograferade. De officiella tävlingsfotografierna.
Enskilda intervjuer med vägledning av PR-Proffs.
Nu är denna delen klar och jag sitter på tåget och tar in all information och bearbetar den.
Med denna dagen gjord känns SM så mycket närmare. Det känns lite pirrigt i magen av förväntan. Än är det bara possitiva fjärilar som förmodligen (förhoppningsvis) lugnat ner sig redan i morgon. Men det ska bli så roligt!!
På tåget ner läste jag igenom min mail och fick veta att jag blivit utvald att prova på Remby (remby.com) en sida där man med bilder, text, videoklipp mm kan skapa fantastiska kollage och bilder. Tanken är att jag ska prova i 10 dagar och sedan utvärdera.
Som mitt första experiment gjorde jag en receptsida av mitt favoritgodis. Salt chokladkola.
Visst blev det fint? Ska lära mig bättre hur allt funkar men en bra början iallafal :)
Nu hoppas jag ni får en bra kväll!
♥Dalkullan

Skådebröd

Igår var det dags. Efter jobbet började jag slipa på mina skådebrödsideer inför SM. Jag tror grundtanken kommer passa bra men sen måste detaljerna justeras:) 22:33 gick jag från jobbet nöjd med min insats och ganska trött. Raka vägen hem och via tandborsten ner i sängen. Somnade som en stock.

I morgon är det en tur till Göteborg som står på schemat. Ska bli kul att träffa alla andra finalister.

Men idag är det jobba som vanligt. Med underbara kollegor i superfint bageri.

<3 Dalkullan


Akademiskkvart eller i god tid?

Till namnet är jag en Danielson. Som Danielsonare har man tävlingsinstinkten i blodet, det är vad jag tror.. Det som också kännetecknar en Danielson är den akademiska kvarten.. Ja den akademiska kvarten som ofta blir längre än så. Men där tog Ersbjörsblodet överhanden. Det är min Ersbjörska sida som gör att jag känner mig sen och stressad om jag missar vanliga tunnelbanan (Den som går 5 min innan den som går 5 min innan den jag måste ta för att fortfarande komma till jobbet 10 min för tidigt..).
Det är Ersbjörsblodet som gör att jag normalt går hemifrån 20 min före nattbussen ska gå, fast det tar bara max 10 min dit. Det var därför jag sprang idag när jag gick 5 min senare för att slippa stå och frysa. Två på natten.. Idag var bussen dessutom sen!
Men jag vet att jag har fått en bra blandning. Ersbjörs & Danielson. 50/50.
I morgon är det allahjärtans dag. Vad har ni för planer? Jag ska mata fram bröd och godsaker i kärlekens tecken. Efter jobbet ska jag stanna kvar och träna på mitt skådebröd till SM. Så håll tummarna för att allt går som jag vill :)
Choklad är kärlek. Så ät massor med choklad! Jag ska sätta i mig en kopp varm kärlek så snart jag tagit en ännu varmare dusch.
♥Dalkullan

En ledig söndag.

Ett snabbt inlägg medan jag sitter på tunnelbanan hem.
Jag beklagade mig halvt om halvt igår att det är jobbigt med ledig tid.. Därför gick jag i morse upp 7 för att tvätta. När det var klart bytte jag om och tog en promenad till Skärholmen.
När jag uträttat det jag skulle och fönstershoppat klart tog jag t-banan till jobbet. Stefan hörde av sig när jag som bäst höll på med tvätten. Han undrade om jag hade lust att komma och diska av lite och flytta in grejer i nya fina bageriet. I brist på annat har jag nu ägnat 5 timmar åt att diska alla plåtar och degbackar. Möblerat in i bageriet och blandat surdegar till morgondagen.

Vet inte om jag nämnt det tidigare men det blir SÅ fint!
Välkomna att komma å kolla :)


Nu är det läge att ta sig hem och i säng. I natt ringer klockan 01;15. Då är det bara att kliva upp och kravla till nattbussen. En nattlig promenad kungsan-valhalla. Ja det blir uppfriskande det!


<3 Dalkullan


Minicupcakes

Så var ännu en lördag här.. idag skulle jag egentligen jobbat men bytte med Roger och har därför bara jobbat 2 dagar denna veckan. Ganska skönt.. fast näe. inte egentligen.
Idag vaknade jag till vanliga tiden men stannade i sängen tillklockan var närmare 10. Så skönt att bara ligga å dra sig. När jag väl masade mig ur sängen röjde jag lägenheten samtidigt som jag åt frukost, packade upp väskan och bakade chocolate chip cookies. Med det gjort tillbringade jag nån timme framför Wii-spelet och sen framför datorn en stund. Dagen har bara segat sig fram. Snackade i närmare en timme med en av världens bästa människor.
Eftersom jag behövde göra någonting och inte kom på något bättre gjorde jag något jag verkligen gillar.. jag bakade lite till ;) Jag grävde runt bland alla prylar i köket och kom fram till att det var längesedan jag gjorde cupcakes. Minicupcakes är om du frågar mig trevligare. Jag gjorde dem ganska basic med lite citron-touche och rosa frosting.
I morgon är ännu en ledig dag. Det enda jag vet är att jag ska tvätta på morgonkvisten.
*****************************************************************************************************
Minicupcakes
1st ägg
1 1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
30 g smält smör
1 nypa salt
3/4 tsk bakpulver
1/4 dl mjölk
1 1/4 dl mjöl
skalet av ½ citron
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Rör ner övriga ingredienser.
Fyll små muffinformar till 2/3. (TIPS! Ha dubbla formar så blir de stadigare)
Grädda i 175 grader i 10-15 min.
50 g philadelphiaost
30 g rumstempererat smör
1 ½ dl florsocker
citronsaft
vispa alla ingredienser.
färgsätt med några droppar karamellfärg.
Stryk glasyren på de svalnade cupcakesen.
Dekorera med valfritt strössel.
***************************************************************************************************
♥Dalkullan

Macarons med tryffel.

Nu åker jag hem efter en underbar vecka hemma! Ja just det... vart är hemma? Stockholm där jag är skriven eller Järna dit jag alltid kommer återvända? Jag kan säga att just  nu vet jag inte. Inget av dera känns riktigt som hemma. Fast båda ändå på sitt sätt är det.
Jag kommer aldrig bli någon storstadstjej. Jag är stolt lantis och Dalkulla! Omgiven av skog och berg känner jag mig trygg. Bland stadens betong är jag aldrig riktigt avslappnad. Men jag vill inte bort från Stockholm. Det är där jag har jobb. Där har jag ett underbart roligt jobb, med fantastiska arbetskamrater. Men hemma kommer jag nog aldrig känna mig.. (Man ska aldrig säga aldrig!)
De dagar jag har varit hemma har jag hunnit med en hel del och träffat många som jag inte sett på vad som kändes som evigheter. Familj, släkt, vänner, gamla lärare och klasskompisar. Jag har tränat fler pass än det senaste halvåret sammanlagt.
Jag har tankat så mycket energi att jag nu kan fokusera stenhårt på bakningen. (som vanligt..fast mer intensivt)
Är man hemma i D-J en måndag är inte frågan OM man ska träna utan VAD & VART? Klockan 18:00 är det träning årets alla dagar i alla väder. I måndags var inget undantag och vi åkte till Snöån och åkte skate. Jag tänkte försöka glida iväg och köra min egen träning. Typ glida lagom i mörkret efter vägen eller kanske ta ett par varv runt elljusspåret. Ack så fel jag hade.. Pappa lurade med mig i Emil & Oskars grupp. Det innebar stenhård intervallträning. Vi värmde upp med ett varv runt 2,5 km och lite åkning utan stavar på stadion. Sedan var det dags. Jag mitt numma nöt försökte givetvis gå med i E&Os fart. När de dessutom öppnade alltför hårt. Jag var stum innan vi kom upp för första backen. Men jag är envis. Jag slet och kämpade och åkte alla intervallerna i MIN maxfart. Att vilan mellan alla intervallerna blev hälften så lång för mig, som kom efter men startade samtidigt, det hade jag bara mig själv att skylla. Hade jag bara åkt snabbare hade vilan blivit längre. Vi gjorde 7 intervaller och avrundade det hela med ett varv runt elljusspåret (5km).
Men om ni visste vad härligt det var när jag var klar och visste att jag gett allt och att med lite vilja kan jag locka fram en hel del kraft ur den slöhög jag blivit på senare tid.
Nu kommer det dock bli lite klent på träningsfronten. Eller ja den fysiska träningen som eventuellt skulle kunna bättra på min kondition. Det på grund av all träning jag kommer ägna mig åt. Matbröd, frallor, bullar, wienerbröd och skådebröd. Allt måste bli perfekt! Jag ska plocka fram min envishet igen och ge järnet :)
På Torsdag nästa vecka ska jag åka till Göteborg och träffa alla finalister. Vi ska få information. Bli fotograferade och få mediaträning. *pirr i magen*
Nu är det hög tid att jag delar ett recept.. Vad sägs om ett recept på Macrons? Ett av de knepigaste bakverken jag vet. Men de är eleganta och goda.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Macarons med tryffel
40 g äggvita
60 g mandelmjöl
105 g florsocker
(karamellfärg)
vispa äggvitan till ett fast skum. (strö ev i lite vanligt socker vid vispningen)
sikta ner mandelmjöl och florsocker.
blanda ordentligt och tillsätt några droppar färg.
Spritsa upp på plåt.
låt stå och "spröa" (torka) i 20 min.
Grädda i 150 grader i ca 16 min.
Låt kallna på plåten.
Tryffel:
20 g mjölkchoklad
60 g mörk choklad
40 g grädde
10 g socker
X-ante (päronkonjak)
hacka chokladen fint
koka upp grädden med sockret och häll över chokladen.
rör tills chokladen smält.
smaka av med X-ante, några droppar åt gången.
Stryk eller spritsa på macronerna och sätt ihop dem 2&2.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
♥Dalkullan

Att bara vara..

Ibland behöver man verkligen några dagar som man tar som de kommer.. De senaste har varit sådana.
Jag har bara varit. Fredagen tillbringade jag på min gamla låg och mellanstadieskola med mamma. Vi bakade med en mattegrupp och så fick jag äta kanongod skolmat! Avslutade dagen med en mattelektion.. Bråkräkning... jag tror jag hjälpte mer än jag stjälpte ;)
Sen lurade jag med mig mamma till Vansbro och Kollektion. Jag hittade ett par grymt snygga byxor och två tröjor. Mamma köpte en fin tröja till pappa som var på Rean.
Eftermiddagen fortsatte med en tur in till mormor & morfar av vilka jag fick en present som kommer dyka upp i några recept längre fram :P
När hela familjen var hemma igen fikade vi gott och sen stack jag och pappa iväg och åkte skidor i Snöån. Milbanan i månskenet ♥ Det är helt underbart! Gnistrande vit snö, knäpptyst skog och -23 grader. Frös om näsan en stund innan jag fick upp värmen ordentligt.
När vi kom hem och duschat åt vi en läcker middag med potatisgratäng med trattisar, stek och géle.
Lördag.. burrrr. Lillebror skulle till Borlänge på skidtävling men den blev inställd på grund av att det var för kallt.
När jag gick upp hade vi -30. Då drog jag igång dagens avkoppling.. Jag började med en tårtbotten medan de andra låg under täckena och mös. En kopp Varm choklad och en skiva rostad levain blev min frukost.
När jag satt och häckade på mitt rum började pappa snacka om hur fint det skulle vara att åka skidor på fredagsmyren nu.. Jag nappade genast på idén och lika så gjorde Emil. Vi blev inte avskräckta av varesig kylan eller det faktum att transportsträckan bara till myren trode vara ca 7km från bilen.. Vi bytte om och stack iväg.
Det blev en fantastisk tur. Strålande sol, klarblå himmel, gnistrande snö precis överallt och fin utsikt. Det blev en lång tur på skoterspår. Det blev en 16 km lång tur. Det var -22 grader och vi var ute i 2:14.
Jag som åkt bara 2 mil tidigare i vinter och är totat otränad hade vissa svårigheter att hålla ihop armar och ben i backarna ner. Men vi kom ner och vi kom hem.
Efter en sen lunch färdigställde jag tårtprojektet och vi bjöd in oss själva till Gruvan. Jag och lillprins Anders satt på soffan och diskuterade Star Wars. Emil och Oskar spelade hockeyspel i källaren och Erik var med överallt och busade.
Igår söndag hände inte mycket.. Jag tog återigen en lugn morgon och sedan snodde jag bilen och drog till Snöån för ett varv runt milbanan. I dagsljus denna gång. Det hade kommit nysnö i spåret så jag fick köra upp det men det gick det oxå. När jag kom hem åt vi lyxig lunch. Rådjurssadel och potatisgratäng! Hade vi varit i Stockholm på restaurang hade det kostat skjortan.. nu var det budgetmat ;) Tur att man inte är hemma för ofta så man blir bortskämd.
I brist på annat att göra drog jag igång wii-spelet och plöttsligt hade jag tränat 1,5 timme till.
Vi avslutade kvällen med pizza och Så Ska Det Låta.
Idag är det åter måndag och familjen är på respektive skola/jobb. Jag som är ledig agerar curling syster/dotter/sondotter. Skjutsade först iväg Lovisa till bussen, droppade mamma och Emil vid Myrbacka innan jag åkte hem och hämtade farmors bil och körde den till Verkstan. Sen blev det en promenad hem i snöstormen :) När jag kom in på gården hemma skulle jag plocka upp snökaran som blåst omkull och av bara farten gjorde jag något jag saknar när jag bor i Stockholm... Jag skottade av hela gården. Något som inte syns längre eftersom det snöar igen.. När jag ändå var klädd och ute bar jag in en omgång ved. Nu har jag precis ätit frukost och eldar för fullt :)
Funderar om jag ska åka till snöån och åka ett varv igen trots blåst och snö eller om jag kanske ska baka nåt gott medan jag är ensam och kan ockupera köket så mycket jag vill.. Det blir nog det sistnämda och en skidtur senare.
Här bakas det för fullt på mattelektionen :)

Här gör de kanelkaka :P

Å här blev det en smaskig lingonkaka!

Bakar man så diskar man..

Bäst av allt är ändå provsmakningen!
Efter en mils skidåkning i mörkret är blixten ganska jobbig...

Snövitt landskap med smörhatten i bakgrunden :)

Pappa njuuuter av fredagsmyren!

Min tappre lillebror som har djupfrysta tår..

Denna syn.. plötsligt var det inte så jobbigt längre!

<3 lillebror & jag

... pappa ville att vi skulle ramla så han kunde få en "rolig" bild.. jag knuffar brorsan..

..och följde efter själv..
Tårtan jag gjorde till farbror Sven-Erik som fyllde år :)
♥Dalkullan

Nu vet jag!

Fredag morgon. Jag ligger och myser under täcket hemma i Järna. Syrran har lovat mig frukost innan hon går så jag har bara att vänta. Nä vad säger jag?! Jag ska ju faktiskt skjutsa henne till bussen. Så medan jag väntar passar jag på att uppdatera er lite.
Jag är hemma i Dalarna för en lite längre tids ledighet. Skidåkning och mys. Idag ska jag åka upp till mammas jobb och baka med henne och en mattegrupp. Tänk att för 8 år sedan gick man där själv.. men inte var man väl så liten? Jag tror alla skolbänkar och lokaler krympt, tror inte ni?
Nu kan jag inte hålla mig längre.. Har väntat sen i Onsdags på att få berätta för er men inte riktigt fått. tam tam tam..
I onsdags jobbade jag halvdag (4-8), som lite kompensation för förra veckans många övertidstimmar. Då passade jag och Wictor på att åka skridskor i Kungsträdgården och sen åt vi frukost. När det var gjort och Wictor åkte hem till sitt för att sova, åkte jag ut till Nacka för att hälsa på Monica och Janne. Med en påse bröd och bullar i högsta hugg gick jag med raska steg till Akademibokhandeln. Vi pratade en stund, uppdaterade varandra lite på läget och sedan åkte jag hemåt. När jag kom hem slog jag på en film och kröp ner under täcket för att få upp värmen i min frusna kropp.
Jag låg som på nålar.. Bara väntade på att telefonen skulle ringa.. att jag skulle få ett sms eller att något skulle hända! Plötsligt flyger jag upp! Telefonen ringer... ser att det "bara" är mamma. Svarar och avslutar lika snabbt igen efter att ha lovat att höra av  mig när beskedet kommit. Jag fortsätter med filmen. 3 minuter senare ringer det igen! pappa.. svarar att nu kan du ju inte ringa heller. Hade inte han tänkt på riktigt men vi pratar en stund innan jag avbryter och återgår till mitt väntande.. Dumma telefon ring nu.
En liiten stund senare ringer den och det ÄR ett nummer jag inte känner igen men som jag direkt vet vart det hör!
SBK (Sveriges Bagare & Konditorer) Linda ringer för att tala om att...... JAG KOM MED!! v13, slutet på Mars ska jag åka till Göteborg och där tävla i SM-Unga bagare! Jag satt och småhoppade i sängen, så glad blev jag :)
Smsade alla på jobbet och talade om att jag kommit med, ringde mamma och återgick sedan till filmen.
När filmen var slut, kort därefter. Satte jag igång med planeringen. Eller mest funderingen.
Här i bloggen kommer ni få följa mig i min träning men utan att jag avslöjar alla detaljer.. känner nästan halva startfältet och man vet ju aldrig ;) I efterhand kommer massor med bilder.. Det kan jag lova :)
Därför kom denna ledighet lägligt. Jag kan nu samla krafter, ta en paus från renoveringen och fundera. Sen blir det hårdträning i bageriet. Full fokus på SM.
Ska bli så kul!
Nu har systra mi vaknat och håller på och gör varm choklad till mig. Rostar bröd (surdegsbröd of course). Därför ska jag nu avsluta och gå ut och slå på kupévärmaren i bilen.. -17 ute.
♥Dalkullan

RSS 2.0