Svårt att sova i premiärveckan

Saffranspremiär, pepparkaksdeg, vörtprov, journalister, sömnbesvär och skridskoåkning.
Åter i huvudstaden, åter till verkligheten och nu är det jul igen! En månad kvar till jul och det börjar märkas. 
Nu har vi dragit igång med saffransbullar på jobbet. Började lite smått i tisdags och nu är det full fart. Under veckan gjorde vi dessutom saffransbiscotti, saffranskaka med morot och fikon och pepparkaksdeg... massor med pepparkaksdeg! Lyckan är total när man får nypa den första saffransbullen för året. Så varm att man skållar fingertopparna och bränner tungan men å så gott. Lägg därtill en kall julmust och värmen från stenugnen. Kan du föreställa dig det? Ja då har du Valhallabageriet på tisdagseftermiddagen. 
 
I onsdags var jag inbokad för en intervju för en av lokaltidningarna på Östermalm. De ringde på måndagen och frågade om jag inte ville ställa upp och dela med mig av mina bästa tips på lussekatter och saffransbullar. Kan man säga nej? Nej! Vi stämde träff på onsdag och strax efter halv tre dök de upp med kamera och anteckningar i högsta hugg. Jag försökte komma med mina tips på ett så förståeligt sätt som möjligt och sedan följde lite fotografering. När de var nöjda fick de varsin påse nybakta saffransbullar. Artikeln har jag själv fått korrekturläsa och nu väntar den på att få gå i tryck och delas ut i kommande vecka.. Spännande ;) 
 
Torsdagen bjöd på en fantastiskt trevlig eftermiddag/kväll med fina bagarvänner. När jag slutade hade Kim, Moa och Susanna mött upp i serveringen och vi laddade för skridskoåkning i Kungsträdgården. En stund på isen, mycket skratt och fint prat innan vi drog oss vidare för att äta gott. Vigårda. Ett hamburgerhak i centrala stockholm i anslutning till Mood Gallerian. Gott, mysigt och på alla sätt och vis trevligt. Eftersom man umgås med bagare var alla redo att åka hem och sova efter maten och så gjorde vi oxå.
 
Igår fredag hade vi vörtpremiär på jobbet. Inofficiell sådan eftersom det bara var ett litet provbak. Men ändock spreds en välbekant och underbar doft i hela bageriet. Det luktar jul mest hela tiden. 
Vad är juldoft för dig? Polkagrisar, glögg, pepparkakor, apelsin, saffran, vört? 
 
 
Svårt att somna, vaken i omgångar under natten och mardrömmar har förföljt mig under hela veckan. Det har fått till följd att jag knappt orkat med mig själv och på tisdagen på jobbet trodde jag att jag skulle få lov att avbryta dagen. Händerna skakade och huvudet snurrade. Vänliga ord och bussiga kramar gjorde mig nästan tårögd och om nätterna har jag snurrat värre än en propeller. 
Det är ju tur att det nu är dags för nattjobb igen... I morgon natt och 6 nätter framåt. 
 
 
 
~*~
Man är inte pessimist bara för att 
man konstaterar att det finns mörker
~*~
 
♥Dalkullan
 

Chokladiga cupcakes söker namn!

Igår var jag på massage i blå huset i Vansbro. Väldigt spända muskler i rygg, nacke, armar och axlar fick lära sig att det är ok att slappna av lite då och då.. Hela jag var en puckelpist av knutar. När hon tryckte bakom skulderbladen strålade det av smärta ut i lillfingret. Kunniga händer fick loss mycket av det skrot som satt där och igår kväll kändes det en väldig skillnad. Idag känner jag mig som jag åkt ett par vändor genom kavlingsmaskinen. På ett possitivt sätt, tror jag.
 
Idag åkte jag till Vansbro konditori (Håkanssons) för en smarrig frukost. Sen tvättade jag bilen som nu glänser! 
 
Innan jag for till Vansbro slängde jag ihop lite morgonfika till mamma och hennes kollegor. Hade cupcakes till övers från ett infall här om dagen. Choklad, choklad och choklad var genomgående tema. Självklart ska ni få receptet! 
Äkta smör och god choklad. Det kommer man långt på i de flesta lägen och i min hjärna snurrar många ideer på det temat. Däremot när det kommer till att namnge mina skapelser har jag noll fantasi. Jag ber er därför om hjälp.. Vad kan jag kalla dessa läckerbitar?!!
 
 
100g smör
2 ½ dl socker
100g mörk choklad (smält)
2 ägg
2 ½ dl mjöl
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk 
 
Rör smör och socker pösigt
Rör ner den mörka chokladen
Tillsätt äggen ett i taget och rör ordentligt
Vänd ner övriga ingredienser. 
Spritsa eller klicka upp i små muffinsformar. 
(TIPS!! ställ formarna gärna i muffinsplåt eller små mandelmussleformar.) 
(TIPS!! Har du inget av de förra använd dubbla muffinsformar.)
Grädda i 175 grader i 12-15 min.
Låt svalna.....
 
 
200g philadelphiaost
200g florsocker
100g smör
200g mjölk choklad
 
Vispa ihop allt utom chokladen.
Vispa till en fluffig massa.
Smält chokladen och vispa ner till en silkeslen topping.
Spritsa på de avsvalnade cupcakesen.
Dekorera med hyvlad choklad och valfritt strössel.
 
 
Ta dig tid att njuta av stigen du vandrar på och uppskatta stället du befinner dig på.
Härifrån är allt möjligt
 ~ Kevin Hall
 
 
 
♥Dalkullan
 
 

EM Guld!

Måste börja med att säga att det gick vägen!! Jag har bärgat ett EM Guld i lag. Ett individuellt Brons och ett innovationspris. All träning, allt slit gav resultat. 
Tisdag och onsdag förra veckan var två väääldigt nervösa dagar. Min mage fladdrade av miljontals fjärilar. Så mår jag varje gång före tävling men det är som bortblåst när jag anmäler mig ;) Onsdagsmorgonen var det så illa att jag till frukost fick i mig ett halvt glas äppeljuice och totalt en matsked yoghurt.. Allt jag ville var att få komma igång med tävlandet. Vi startade tävlingen prick 8 och 1 minut senare var jag hellugn igen. Full fokus och STOR bakarglädje! Jag och Susanna betedde oss som om vi var kvar i Rotebro på träningen. Sjöng, pratade och skojade. En av de saker vi fick mycket beröm för var att vi genom hela tävlingen var ett lag som hjälpte varandra. När S t.ex. låg lite efter med sitt och jag låg lite före hoppade jag över och penslade hennes vetebröd. 
Inför prisutdelningen var det sen lika nervöst. Allt sades på franska, tyska och engelska. Därför blev det lite oklart vilket pris som delades ut när vi blev uppropade och fick första priset, lagguldet. Vi blev lika glada för det och än gladare när vi förstod vad det var för pris. Gladare blev vi sen när vi slutligen kammat hem 5 av 8 priser :D
 
 
Känner att bilderna säger nog. Glädjen är enorm!
 
Nu har jag en vecka ledigt och sitter i Järna och ska bara vara! (Något jag är värdelös på)
 
♥Dalkullan

På plats

Är framme i Rouen. Igår flög vi till Paris där gick ner tillsammans med solen. Efter att ha samlat ihop oss och hämtat ut bilen körde vi iväg. Först genom Paris i långsam plågsam kö. Under vilken vi hann få en skymt av Eiffeltornet. Väl ute i den franska landsbygden var allt svart och alla byar öde. Alla i bilen hungriga som vargar.
Framme i Rouen åkte vi till skolan och då hade vi vissa svårigheter.. Ingen visste var vi skulle bo. Efter kontakt med finska laget hittade vi slutligen till hotellet. Vi dumpade alla prylar på hotellet. Sen åkte vi in till stan. Efter en del om och men hittade vi en restaurang.
Anklever, anka och 5 olika desserter.
Hur smarrigt som helst!

Nu måste jag fokusera på dagens aktiviteter! Men håll tummarna på onsdag morgon 8-13 då är det tävlingsdags för oss :))

<3 dalkullan (från Rouen)


EM dags!

 
Här får ni nu ett bildligt smakprov på mitt tävlingssortiment. Idag far jag till Frankrike och är åter i Sverige på Torsdag. Hoppas kunna uppdatera under dagarna från Frankrike. Åtminstone på facebook. 
 
Håll alla tummar nu! 
 
♥Dalkullan
 
 
 
 
Bilderna är tagna under min sista träningshelg. Fotograf är jag själv och vill ni låna bilder? Fråga först! 

Nu är det dags!

Månader blev till veckor som blev till dagar och nu är det bara timmar kvar innan jag åker till Frankrike! om 18 timmar är jag i luften. Som jag längtat. Sedan i maj har det varit hårdträning som intensifierades i Augusti då jag fick bekräftat att jag är en av Sveriges representanter. Många roliga, slitiga och lärorika timmar har tillbringats i bageriet. Bokstavligt talat blod, svett och tårar.
Temat på tävlingen är OS och det har jag försökt återspegla i hela mitt sortiment.. (mer eller mindre) framförallt i Skådebrödet.
Vet ni hur kul det ska bli?! Att få se hur alla andra tolkat temat, hur mycket tid andra lag lagt ner och hur man själv ligger till i jämförelse med övriga 19 av Europas bästa unga bagare. 
Hur kul det ska bli att äntligen få göra det man drömt om. Att få bevisa att man kan. Mest för sig själv. 
 
När jag gick i högstadiet hade vi en gång en uppgift i SO där vi skulle beskriva vart vi trodde vi skulle befinna oss i livet om 10 år.. Jag vet inte säkert hur det gått för övriga klasskompisar men jag är en god bit påväg och än har jag några år på mig att nå ända fram. 
 
Idag var jag och Susanna ut till Rotebro och packade ihop alla prylar och pinaler vi behöver ta med.. Fyllningar, dekoration, verktyg, mjöler och smör. Man kan lugnt säga att bakning är en materialsport. Min väska är packad med nära nog övervikt redan innan jag plockat ner "civila kläder". Tur man får ha handbagage! 
 
**Paus! Måste gå och ta en varm dusch innan jag fryser fast!***
 
Åter vid datorn, nyduschad och uppkrupen i soffan. Tänker nu ladda upp med kostymdrama i form av Downton Abbey. Samtidigt som jag ska fortsätta med lite småfix och greja.
 
♥Dalkullan 

RSS 2.0