You Havent Seen The Last Of Me

Min kropp har 3 lägen för tillfället.. on, off & standby.

On är den de timmar jag spenderar på jobbet och tiden efter jobbet. Det är nu jag är effektiv och pigg, om jag har tur.

Off är, ganska naturligt, tiden när jag sover. Ibland så djupt att inte ens 2 ställda larm kan väcka mig :/

Standby all övrig tid, jag ser förmodligen vaken ut... skenet kan bedra... Jag är mer zombie än mänsklig och allt jag ska göra tar oerhört med tid och energi i anspråk. Kan ibland kännas som att vada genom sirap.

Nu ska jag summera veckan som gått i siffror:

Antal jobbdagar: 7 st
Antal jobbtimmar: 69,5
Antal sovtimmar: 30
Antal besökta loppisar: 7
Antal timmar spenderade på buss/t-bana: 16
Antal läkarbesök: 1
Antal dagar kvar till födelsedag: 5
Antal utlästa böcker:1
Antal blogginlägg: 1 (och ett till nu)
Antal besökta konditorier/bagerier: 12
Timmar kvar av veckan: 7 & 10 min


Jag är otroligt lyckligt lottad att jag visste redan på lågstadiet vad jag ville bli och att jag genom alla år hållit fast vid drömmen och intresset. Jag lever för att baka och som tidigare nämt, jag blir tokig om jag inte får/kan baka på några dagar. MEN med det har jag inte sagt att jag lever för att jobba. Det finns gränser.
Att jobba obestämda tider, med noll chans att planera in annat utöver arbetet funkar inte i längden.

Framförhållning. Vissa vet helt enkelt inte vad det är...

Jag har sagt upp mig från mitt jobb och ska bara vara kvar några veckor nu.
Jag kommer inte klara att arbeta på det viset och när så ett annat jobb ramlade rakt i famnen på mig gjorde jag som kära gamla Åke alltid säger. Jag fångade den stekta sparven som flög förbi (med det menar han typ: ta chanserna du får serverade).
Även om inte just detta nya dykt upp hade jag gjort samma sak och hittat något annat. Jag har haft tur de senaste åren och aldrig varit arbetslös någon längre period. Jag har haft erbjudanden om sommarjobb en sommar i förväg de senaste 3 åren. Jag har för tillfället jobb på D&CS och så mycket jag vill på Världens myigaste bageri i Stockholms skärgård. Jag hade erbjudande om jobb på Nya Zealand.
 Från September kommer jag arbeta på Valhallabageriet i Stockholm. Ett bagarjobb där jag kommer göra stenugnsbakade surdegsbröd :D
Jag ser fram emot detta nya steg och ska dit och kika nu till veckan.

Baka baka baka baka I LOVE IT!!

Jag bör sätta mig och räkna lite på olika recept till projekt bröllopstårta, i morgon.
Jag bör sätta mig och göra blommor till samma projekt, i morgon.
Jag bör kolla mer noga på vad det skulle kosta att hyra en bil när jag ska hem och göra bröllopstårtan. Jag känner att den packning jag kommer dra på då kommer bli svår på buss/tåg..

Delar av packningslistan:
Kitchen Aid med 2 skålar och övriga tillbehör.
Sugarpaste blommor (ÖMTÅLIGT!! I klass med tunnt tunnt porslin eller glas)
5 tårtringar med tillhörande plastband.
Receptpärmar
Bagerikläder
Klackskorna jag ska svassa runt i på bröllopet
diverse ingredienser och verktyg.
Födelsedagspresenter till Mor, Far och Bror.
En del sommarkläder som ska vinterförvaras.

Måste kolla över det hela logistiskt men det kommer lösa sig :DNu ska jag ta en dusch och gå och lägga mig, i morgon kommer bli en låång dag och den börjar 01:00 när jag ska gå upp.

~
You Havent Seen The Last Of Me
~

 

// Dalkullan


bloggtorka..

Hej trogna läsare.. ja ni är några stycken och det är jag lite stolt över ;)

Nu är jag dock ledsen att säga det men här framöver kommer nog mitt bloggande bli lite oregelbundet eftersom semestern är slut och jobbet tar mycket tid och ork i anspråk... Jag har dock ett bröllopstårteprojekt på gång och för att det ska bli klart i tid bör jag å det snaraste börja knåpa med dekoren och vissa andra detaljer! Ett besök hos Gunnarsons Specialkonditori kommer nog behövas för lite rådgivning i vissa frågor och samtidigt hälsa på min absoluta favorit bland praktikplatser genom mina 4 utbildningsår!

Jag ska försöka uppdatera er så ofta jag hinner och orkar, det lovar jag! Men jag känner samtidigt att det inte kommer bli så ofta jag önskar..

Idag var jag till Vårdcentralen igen... återbesök för mina eksem. Allergitesterna jag gjorde sist visade ju inga tecken på allergier (på gott och ont... något är det ju uppenbarligen!)
Fick därför remiss skickad till en hudspecialist som kan ta andra tester... med andra ord... kan inte utesluta än att det INTE är vete, havre eller råg. Skulle det vara så att jag är allergisk mot något av detta skulle det vara ett hårt slag i ansiktet och då vet jag inte vad jag gör :/ Men inte hetsa upp sig över det än! Väntetiden är ju minst 3 månader!?!?!
Så undertiden fortsätter jag smörja med diverse kortison, mjukgörande, steroidsalva och tar allergitabletter då och då.. och så gäller regeln.. AJABAJA!! Klia inte!!


Den 25:e Augusti åker jag "hem" till Dalarna och förutom att göra en böllopstårta och gå på bröllop har jag en ineboende, djup önskan att få åka ut i skogen klättra upp för några stup och se utsiktenfrån toppen av världen!!

Att dessutom på vägen få plocka en och annan svamp eller kanske till och med lite lingon skulle inte göra ont någonstans.

 

Nu bjuder jag på en bild här:


Ganska suddig? ja men jag vred mig ju av skratt! Kommer för tillfället inte ihåg anledningen till att Elin och Kim smetade mitt ansikte fullt med skumbollar... Men jag vet att hämden kommer bli ljuv!!

( Liten varning samtidigt!! Kokos i ögonen är inte att rekommendera. det kliar och svider en halv dag efteråt)Ha det nu bra så länge så får vi helt enkelt se när jag hör av mig igen!

Tills dess:~
Det högsta är inte att aldrig falla
utan att resa sig efter varje fall.
~


 

//Dalkullan (i skrivade stund hemma i Stockholm)


Uppdatering

Jag måste börja med att säga förlåt för dålig uppdatering!! Jag har dock njutit av semestern och varit iväg på lite olika utflykter.

 

I onsdags blev det en dag runt Siljan vi började med att åka till Leksand och mötte där upp moster på Siljanskonditori, jag åt ett glasswienerbröd till en varm choklad :P Vi fortsatte vår färd mot Tällberg och Rättvik med diverse stopp på vägen i olika hantverksbodar och utkiksplatser. Vid Hantverksbyn i Rättvik stannade vi och åt Lunch. Vi åt alla varsin tallrik med köttfärslimpa och stuvademorötter… Evigheter sen sist jag åt stuvademorötter och det var så underbart gott!

 

När vi ätit färdigt var det så dags att ta sig genom Rättvik, hmmm det var vi och alla Classic Car Week bilar haha jag satt i framsätet på mosters bil med kameran i högsta hugg! Fotade diverse olika bilar och vi cruisade vidare upp till Nittsjö keramik. Att dreja lergods ser så enkelt ut när proffs gör det! Vilka pjäser de gör där alltså!

Vad jag önskade att jag var miljonär när vi stod i butiken där… Skulle kunna köpt massor men framförallt tallrikar och muggar som matchar min kanna.

 

Vi började känna ett oerhört starkt sug efter glass i den värmen som var.. vi åkte till Vikarbyn med förhoppning om att kunna köpa någon god kul- eller mjukglass. Efter en alldeles laglig u-sväng parkerar vi bilarna utanför Coop och går efter skyltarna som säger ”Gårdscafé 250 m”. Men det var lite av en besvikelse… ett staket runt en gräsplätt, en handfull bord och stolar utslängda och en liten stuga där man kunde välja mellan bake off bullar, chokladglass eller citronsorbet :/ inte vad vi tänkt oss. Vi går tillbaka till parkeringen och köper oss glass utanför coop istället.

Moster åker hemåt igen och jag, mor och far tar oss an nästa punkt på agendan! Bada i Siljan… burrrr vad kallt att komma i men skönt när man väl doppat sig J 

Efter badet åker vi till Orsa på Orsayran…

 

När vi kommer fram får jag order om att parkera på en gräsmatta vid rondellen, vi kliver ur och går mot järnvägsgatan där massa människor samlats på båda sidor. Vi har ingen aning om vad som hända skall, så vi försöker smälta in och gör som alla andra. 18:00 börjar massor med spelmän/kvinnor samlas utanför hotellet och går spelandes gatan fram. När de passerat hakar vi på och hamnar slutligen framför en scen. Där får vi veta att 19:30 är det skidhoppning ner i vattnet, 19:47 är det tågöverfall!!? Vi fortsätter låtsas att vi har varit med förr och driver runt på samhället där de spelar i varje severing, portgång och ja precis överallt… fioler, gitarrer, trummor, tromboner, trumpeter, sax, tvättbrädor, dragspel och alla andra upptänkliga instrument.

En häftig tillställning! Nästa år ska jag ta med min egna fiol och spela jag med!

 
Utsikten i Tällberg
 

Resesällskapet mitt

Dalkullan själv njuter den fantastiska utsikten över dalarna!

Jag undrar... Vad letar dom efter?!


Turister i hantverksbyn i Rättvik

Blev lite småkär i den bilen!!
Orsayran!

Ett försök att smälta in bland väntande orsabor...


Mer bilder kommer...

 

Igår torsdag åkte jag med syster och Sonja ut på äventyr… fick i tisdags detta sms från syster:

”Hej linn/sonja På torsdag förmiddag kommer du (om du har något som helst vett i skallen) vara förberedd för en övernattning på en ö i Storsjön. Hotellet vi ska sova på är -5 stjärnigt. Detta innebär att du behöver ta med egen sovsäck och liggunderlag om sådant önskas (kudde är överskattat och om du vill ha det får du eller den simma bakom kanoten till ön).

På kvällen kommer det bjudas på 3-rätters middag bestående av hårdbrödssnittar, nudelsoppa med knäckemackor och till efterrätt vinegum (förmodligen men förhoppningsvis inte stenhårda).

Frukosten består som på alla -5 stjärniga hotell av kall risgrynsgröt med bär (om du plockar dem själv).

Du behöver bara packa dina atiraljer och be för fint väder (eftersom stövlar och alltför mycket kläder kommer att sänka kanoten). Så packa en lilla väskan och var beredd på ett äventyr. Hoppas du har lust att närvara  Med Vanliga och vänliga Hälsningar Syrran/lovisa”

 

Vem är jag att säga nej till ett sådant erbjudande?!?! Jag gjorde mig redo, packade bikini, handuk, sovsäck, liggunderlag och lite varmare kläder. Vi gav oss iväg ut på äventyr! Jag vill lova att det blev ett riktigt äventyr… vi började med att köra fast med den nerpackade kanoten på en sten. Lovisa hoppar genast ur kanoten med springskor och allt och står mitt i vattnet på en sten (väl gömd under ytan) och knuffar loss oss hahha  vi skrattar alla 3 så vi får ont  i magen och tillslut får vi också i Lovisa i kanoten igen efter en del vinglande.

 

Vi anländer till vår ö slänger iland all packning och tar på oss badkläder packar lite kakor och frukt och paddlar upp till mellansjön. Där finns en trevlig klippa varifrån vi hoppar ut i vattnet och har allmänt roligt… tills systra mi halkar och skrapar upp halva vänstersidan mot stenarna. AAj! Med en blödande lo paddlar vi raskt tillbaks till ön för att plåstra om, äta lunch och spela kort. Mamma får göra en mindre utryckning med plåster och tejp. (torra tändstickor och hallonsylt). Plåstrar om Lo ordentligt och lämnar oss sedan åt vårat öde igen ;)  Medan lo ordnar 3-rätters letar jag och Sonja reda på den perfekta tältplatsen… svårt på en ö med stenar överallt! Vi bestämmer tillslut att det var bäst nere i gropen, trots att man ligger som en banan där xD

Det blir perfekt  och vi fortsätter vårt äventyr!

I morse vaknade vi tidigt av att det var olidligt varmt… upp och packade ihop lägret, åt kall risgrynsgröt direkt ur korven och paddlade hemåt igen :D Tack kära go vänner för en underbar tur!!! Många skratt och tokigheter.

 

Nu håller jag på att göra mig klar för hemfärd till Hufvudstaden igen… på måndag är semestern slut och det är dags att jobba igen!

Jag undrar dock varför man så sällan hinner med allt man tänkt sig att göra när man är ledig… Jag menar… två veckor! Det är lång tid… men vart tog mina två veckor vägen?   // Dalkullan


Sandbäckstomater!

Nu ska jag ta bilen, köra till Sandbäcken och köpa ekologiska solmogna tomater :P Smaskigt värre! På hemvägen ska  jag plocka upp lillebror i Skamhed där han för tillfället flugfiskar för fullt. Hoppas han får napp ;)
Gå ut och njut sommarvärmen och återkom ikväll så kommer ett nytt inlägg... om jag hinner.
//Dalkullan

Nytt projekt på g...

Idag har jag invigt marmorskivan på allvar! Att det slutade i fiasko behöver vi kanske inte låtsas om... och det berodde INTE på marmorskivan!! Det var skit bakom spakarna och jag gjorde nog något litet felsteg på vägen..
på´t igen bara en annan gång ;) Det blev ialla fall några vita polkagrisar som familjen kan få sätta i sig om de skulle känna för det.


Jag har de senaste månaderna haft väldigt dålig aptit och ätit väldigt lite (för att vara jag). Men idag blev det ändring på det! Jag förvånade både mig själv och mamma genom att gå och ta mer till kvällsmat!?
Anledningen till mitt ökade intag av mat? Den enklaste sak i världen egentligen... Motion!
Sprang löpartävling igår och idag var det dags för måndagsträningen. Sprang med Sonja och mamma.

Idag har jag införskaffat en klänning att ha på brölloppet vi är bjudna på senare i augusti. Det blev en lila klänning med kort ärm. Skorna hade jag sedan förut.
Det viktigaste när jag provade klänningen var att jag har full rörelsefrihet eftersom jag ska kunna bygga ihop en bröllopstårta i den! HA! Där avslöjade jag vad mitt kommande projekt består i! Om alla mina planer går i lås komer det bli en unik, fin tårta som passar brudparet, miljön och tiden. Kan inte avslöja allt än men det kommer, det kommer. Ska försöka prova göra en av dekorerna i morgon få se hur det tar sig ut! Lovar ingenting... men kaaanske jag lägger upp en bild på en del av tillverkningen i morgon... kanske.


Måste tillägga att mamma kan oxå det här med surdegsbakning! Detta gjorde hon i fredags :P Smaskens så smaskens så. 
 

~

Om man vill veta något måste man ta reda på det själv, vilket betyder att man har mycket att göra

~

Friedrich Nietzsche

 

// Dalkullan


Himlen runt hörnet ~ Vinbärsmuffins & ett besök på fårhuscafé

Lugnet efter stormen, eller bara helt slut... Ja i vilket fall så var det helt klart en lyckad dag! 124 pers som tävlade/motionerade och massor med åskådare, strålande väder och ja vad säger man? Succé!
Att jag kom i mål efter 4 km löpning och inte föll ihop någonstans efter banan kan ju kanske räknas som ett plus i kanten... efter 1 km kände jag mig i fin form, såg Sonjas rygg och allt flöt på fint, efter 2 km kändes det väldigt lockande att kliva av och strunta i andra varvet (envisheten förde mig vidare) vid 3 km ville jag helst krypa ihop vid sidan av stigen och efter hela loppet flåsade jag högröd i ansiktet iväg in i Duschen och sen direkt till serveringen och langa ut Toast, bullar, kakor, chokladbollar, mm.


När hela arrangemanget var över var det dags att röja ihop allt och återställa vårat hem, från tävlingarena till gamla vanliga hemma. Fast, ja nu sänkte vi tempot avsevärt och tog det lite hipp som happ.
Jag har hunnit lite kortspel med mor också innan vi drog iväg till Fårhuscafé på kvällsfika! Det blev en varmchoklad med vispgrädde och en franskchokladtårta med daimgrädde. SMASKENS!! Alltid lika mysigt och missarna lika nyfikna som varje år.
Just ikväll var fåren nippriga och bräkte något enormt... utlöste skrattanfall hos oss och en hel del spekulationer husuvida de konverserade sinsemellan eller bara tävlade om vem som kunde föra mest oväsen ;) Haha skämt å sido! en fin kväll helt enkelt!


Starten i knatteklassen


En glad kusin hjälper till på sitt lilla vis efter tävlingens slut :D

Mys med kattungen på fårhuscafé


Det är vad jag kallar en kvällsfika!! Choklaaaad! Fårhuscafé kan sin sak :P

Fårmacka                                      Blåbärspaj med glass

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Tänkte dela med mig av receptet på de muffinsar jag gjorde i prispåsen i Lambôrsängslöpe'.
Mamma kallade dem för "Himlen runt hörnet" och jag väljer nog att kalla dem något som mer beskriver innehållet... Vinbärsmuffins. I prispåsen var de "normalstora" men sedan gjorde jag några i små formar perfekta om man bara vill ha något litet till kaffet eller om man helt enkelt vill kunna unna sig att ta två!

Himlen runt hörnet ~ Vinbärsmuffins

215 g smör
5 dl socker
3 st ägg
2 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker (med äkta vanilj)
1 st citron (skalet)
6 dl mjöl
1 ½ dl mjölk
1 dl sv. vinbär
1 ½ dl r. vinbär

Rör smör och socker poröst.
Tillsätt äggen ett i taget.
Rör ner de torra ingredienserna och citronskalet.
Blanda ner mjölken.
Vänd sist ner vinbären.
Spritsa eller klicka upp i muffinsformar (gärna i muffinsplåt)

Blanda ihop: havregryn, socker & vetemjöl med en liten klick med smör till en smuldeg.
Strössla ordenlitgt med smuldeg på varje muffin.

Baka i 175 grader ca 20 min~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Nu kan de nog inte hindra mig längre.... i morgon ska jag prova göra karamell på min fina marmorskiva!!
Återkommer med resultatet!~

Ut desint vires, tamen est laudanda voluntas.

- Även om krafterna inte räcker till, så är viljan i alla fall berömvärd

~

 

// Dalkullan


RSS 2.0