Vilka dagar!

Vilka dagar! Sitter på tåget mot Stockholm efter ett par galna dagar i Göteborg. Tisdagen blev en nervös men rolig uppladdningsdag. Vi fick diverse sistaminuteninfo, fika och kläder. Vi fick träffa juryn och sedan påbörjades tävlingen med en timmes förberedelser. Uppvägning av alla ingredienser samt köra 2 skådebrödsdegar var det som stod på min planering. Timmen gick fort men jag hann med allt jag skulle och behövde inte stressa alls. När allt var klart tog vi oss tillbaka till hotellet för att slappa innan middagen i hotellets restaurang. Pirriga som vi var gick diskussionerna kring mardrömmar man drömt inför denna viktiga dag. Efter en god middag med alla i jury och övriga inblandade drog vi tävlande oss tillbaka och upp på rummen. Plockade i ordning alla prylar som skulle med på morgonen och ställde larmet på 04:15.
När jag lagt mig låg jag bara och funderade en liten stund innan jag somnade och sov som en stock till 4. Vaknade och insåg att nu. Nu gäller det. Vips var magen i uppror. Fjärilarna som så smått fladdrat där nere de senaste veckorna blev plöttsligt agressiva. Påklädd och med alla prylar i högsta hugg mötte jag upp alla övriga finalister i lobbyn. Vi fick varsin frukostpåse innehållande liten yoghurt, äpple, 2 mackor och en liten juice. Jag fick efter 20 min i mig yoghurten och juicen. Resten fick vara.
Vi blev upplockade utanför hotellet av taxi och åkte ut till Ester Mosessons Gymnasium. Bytte om till bagerikläder och sprang på toa för 5:e gången på 2 timmar ;)
Klockan 06 gick startskottet och vi körde igång. 5 timmar. 5 timmar av full fokus. Det som hände runt omkring registrerade jag någonstans i bakgrunden men det var aldrig något jag brydde mig om. Jag stängde ut alla intryck och gjorde bara exakt vad jag planerat och tränat in. Jag tror jag kollade på klockan 3 gånger på hela tiden i övrigt bara körde jag på. Jag har nog aldrig varit så inne i mig själv som jag var under dessa timmar.
Om man ska tro folk som var runtomkring och som såg mig var jag hellugn. Vilket jag mestadels var. Men stundtals kände jag osäkerheten sjuda. "Vad gör jag här?!!?" En fråga jag ställde mig själv oräkneliga gånger.
Det första jag fick klart och bakade av var Wienerbröden. Jag kavlade på smör och det hade jag kylt lite för länge så det var väldigt kallt. För kallt, egentligen. Jag blev därför inte helt nöjd med mina wienerbröd. Endel  blev rentav fula... Enligt min åsikt. Jag hade inte tid att gräva ner mig i det utan fortsatte, bakade av skådebrödet. Det blev riktigt bra och det gav självförtroendet en knuff uppåt. Frallorna blev gjorda och när jag såg hur fint de jäste blev jag glad i magen. Jag tog mig an matbrödet samtidigt som jag startade degen till vetebrödet. Gjorde hälften av matbröden. fixade det sista lilla med frallorna och skickade in dem i ugnen. Tog upp vetedegen på bordet så den fick vila. Gjorde de sista matbröden och fick ut frallorna ur ugnen.
Jag gjorde mina 60 bullar och bakade matbrödet. Bullarna fick jäsa medan jag röjde av på bordet och limmade fast blommor på mitt skådebröd. Jag dekorerade mina wienerbröd. fick efter lite om och men en ugn att baka mina bullar i och avslutade sedan med 14 minuter tillgodo mina timmar med att bygga ihop skådebrödet. En fantstisk känsla när jag kallade på en domare som fick skriva upp min tid. Jag åkte till SM med målet att bli nöjd med min insats. Det blev jag! Det finns alltid saker att göra bättre men på det stora hela var jag nöjd. Jag klarade tiden, jag skar mig aldrig, jag brände mig inte, jag gjorde fina bakverk och jag sprang inte ett enda steg i stressen.
Jag städade av min plats, gick ett varv och kollade på alla andra, åt bananen jag ignorerat under tävlingstimmarna. Kramade om mina medtävlande och gick sedan och petade i en woklåda det var tänkt att jag skulle äta till lunch. Nu kom nervositeten tillbaka. Efter ett ombyte var det dags att ta sig till Nordstan. Vi blev bilade dit och väl där fick vi snabbt upp alla bullar, wienerbröd, matbröd, frallor och skådebröd på borden. Efter lite presentationer var det dags för juryn att provsmaka. Matbröd, bullar och wienerbröd blev provsmakade.
Sedan kom den jobbiga väntan. De 5 timmar då vi tävlade gick i en rasande fart. De 2 vi väntade på resultatet tog aldrig slut. Jag lyckades äta lite choklad, 2/3 av en cheeseburgare och några strips. Klockan blev 15 och juryn hade överlagt klart och hade ett resultat. Vi blev en efter en uppropade på scen. Fick bukett och medalj för vår insats. Så var det dags för utdelning av priser för bästa matbröd, franskbröd, wienerbröd, skådebröd och vetebröd.
De började med att dela ut priset för bästa matbröd. Karolina fick gå fram och ta emot sitt pris.
Sedan delade de ut bästa wienerbröd och ropade upp MITT(?!) namn. Jag går i chock fram och får mitt pris. Får gå fram och bli fotograferad. Jag går tillbaka till min plats i ledet överlycklig och omtumlad. Hinner bara ställa mig så ropar de upp bästa franskbröd... mitt namn IGEN(?!) Oj! Nytt pris. Nya foton och tillbaka till ledet. Pris för bästa vetebröd går till Susanna och likaså pris för bästa skådebröd.
Nu är det dags för dem att dela ut 3-1:a priserna. De ropar upp Didrik som 3:a vi applåderar han får sitt pris och blir fotograferad. Sedan är det dags för silverplatsen. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen när de ropade upp MIG! Jag. Näst bästa bagaren i Sverige?! Det kan inte vara sant. Väck mig jag drömmer! Det var sant. Det ÄR sant. Sen kommer de och sticker en stor check under min arm. Det hade jag totalt glömt bort i glädjen. En studieresa till Spanien! Massa foton innan jag får gå tillbaka till min plats och de ska tillkännage vinnaren.
De läser motiveringen och ropar upp Susanna! Så väl värd vinsten. Fantastiska bakverk och en underbar tjej. Sen var det fotografer överallt. Le häråt, kolla däråt, kramar och grattis.
När Therese kom fram och kramade om mig och talade om för mig att jag kommit tvåa släppte plötsligt all spänning och glädjetårarna rann. Jag fick kämpa för att få stop på dem och de bubblade upp igen gång på gång.
Intervjuer och foton. Mer kramar och lyckoönskningar. Helt slut men otroligt glad går jag i sällskap av Kim upp till hotellet. Satt på mitt och Cissis rum och pratade en stund och sen tog jag en dusch. Jag drog med Kim in till Nordstan igen för att köpa något att dricka. Det slutar med att vi går därifrån lika törstiga men med varsina par nya skor. Jag blev övertalad att unna mig ett par röda Converse. Något jag drömt om länge.
Tillbaka på hotellet var det dags att byta om och göra sig i ordning för middag och utgång. Ombytt och klar gick jag över till Maddes rum, vi hängde där en stund tills det var dags att samlas i Chrystal bar på hotellet för en skål i bubbel. En buss hämtade upp alla glada bagare och vi åkte till Avenyn och Brasserie Lipp. God mat och vin  i gott sällskap. När alla var mätta och belåtna var det dags att dra vidare ut för att fira. Vi gick till lokalen brevid Lipp och efter en stunds drickande, shottande och snack i sofforna intog vi dansgolvet och släppte loss! Dansade och dansade. Fantastiskt roligt hade vi! Men vid 3 gick jag Kim & Madde mot hotellet. Tröttheten tog överhand. Vilken befrielse när jag fick när vi kom till hotellet och äntligen kunde ta av klackarna. Mina fötter är inte vana så höga klackar..
Idag har varit en lugn dag. Hotellfrukost, checka ut. Säga hej då till alla vänner och sen tog jag mig till Domkyrkan där jag mötte upp mamma, mormor och moster. Vi gjorde stan och shoppade loss. Åt fantastiskt god lunch, skrattade och hade det gott. När jag vinkat av dem vid tåget mötte jag upp Madde och Therese för att hänga med dem till de skulle med sitt tåg mot Lund och jag hem till hufvudstaden.
Jag får återkomma med alla bilder senare för nu är uppkopplingen inte att litapå.
Men nu är jag altså en av 4 medlemmar i Svenska Juniorbagarlandslaget! 2:a bästa bagare i Sverige och supernöjd med min insats. Kan konstatera att all träning gav resultat och nu är det glömt det faktum att de senaste veckorna har varit stundtals plågsamt uppbokade och enformigt ensamt tillbringade i bageriet.
10-13 Maj åker jag och Susanna med på Sveriges bagare och konditorers årsmötesresa till Spanien. San Sebastién är målet för resan och jag får återkomma med vad som händer där när jag själv vet :)
Loreen – Euphoria - Single Version
♥ Dalkullan

Nu drar det ihop sig till tävling!

Skiftningar från rödaste rött till gyllene gult.. Det är horisonten jag ser nu när jag rullar ut från Stockholm på snabbtåget mot Göteborg. Nu helt plöttsligt är den här, dagen jag väntat på och förberett mig för.. och fruktat lite ;)
All träning är gjord och nu är det skarpt läge. Idag är det info och en timmes förberedelser i bageriet. Sen middag på hotellet innan man ska försöka sova.
Igår var jag helt ledig och passade på att tvätta på morgonen. Sen åkte jag in till jobbet och hämtade surdeg, frukt och bär och åt en saftig kardemummabulle :P Kunde tydligen inte hålla mig borta en hel dag...
Min förkylning hade hållit mig vaken hela natten så när jag kom hem åt jag lunch sen somnade jag.. blev två timmars tupplur och sen åkte jag in till stan igen. Denna gången för att gå på After Work. Restaurang Gotland var det ställe där Stockholmsbagarna samlades denna eftermiddag. Vin, gotländska delikatesser, småprat och goodiebags från Kobia. En trevlig kväll med trevliga människor. Fick en välbehövd pratstund med bästa Johanna <3.
Packade väskan igår kväll och blev lite full i skratt.. ungefär som varje gång jag reser. Det viktigaste i packningen är följande... surdegen, diverse fröer, mallar, vetebrödsfyllningar och vad som skulle kunna bli en utmärkt fruktsallad ;) Sen har jag fyllt på med bagarskor & -byxor. En SM-rock och lite "civila" kläder. Men som sagt.. surdegen är viktigast! Förmodligen finns det i detta nu 12 surdegar på olika tåg med slutdestination Göteborg. 12 lika nervösa bagare som krampaktigt håller i dessa surdegar som om det var deras liv som hänger på dem. Till viss del är det ju det också.
Jag räknade på antalet timmar jag tränat. Har skrivit upp alla timmar sen jag började träna på allvar för 6 veckor sedan.. Att det blivit en hel del träning var jag fullkomligt medveten om.. men jag var inte beredd på följande..... 123 timmar! Jag hade inbillat mig att det kanske handlade om runt 70-80 timmar... men ack vad jag bedrog mig.
Att jag arbetat fulltid ovanpå det är en annan historia. De senaste 3 veckorna har jag inte haft koll på dagar. De har inneburit kväll/natt vaken och på bageriet. morgon/dag försöka sova och få i mig något att äta. När någon refererat till dagar har jag fått lägga pannan i djupa veck och funderat både 2 & 3 gånger vilken dag/natt/morgon/kväll de egentligen menat. Tur att jag har förstående kollegor som bara småskrattar åt mig i mitt förvirrade tillstånd och försöker hjälpa mig reda ut begreppen. Nu är den tiden över. Nu kan jag återgå till normal dygnsrytm. Kanske se den underbara vårolen som nu stiger ur horisonten och skiner så fint rakt i mina ögon.
I söndags gjorde jag min sista träning. Genrepet. Jag åkte in till bageriet vid 11 tiden och körde igång mitt program vid 13. Det gick riktigt bra och jag fick extra energi av det faktum att det var ljust och solen sken in genom förnstren på det  jag gjorde.
Nu ska jag visa lite bilder och sen ska jag avsluta och försöka sova en stund. Förkylningen vill inte släppa greppet om min lekamen.
Ett smakprov på mina bullar, frallor & wienerbröd.

Mitt skådebröd.. inte en av de bästa omgångarna men ni fattar grejen.

Amanda Fondell – All This Way
♥Dalkullan


Nattskiftet är till ända!

Mina nattveckor är över för denna gången!! Jag tycker egentligen det är riktigt roligt att jobba natt men har aldrig kännts så skönt att få byta skift som denna gång. De senaste 3 veckorna har jag jobbat 17 nätter. De veckorna har gått farligt fort.
Nu är jag "ledig" till på fredag och då är det dags för eftermiddagspasset.
Inatt blev det 10 timmar jobb. Löningslördag på Valhallabageriet. Det innebär fullt ös medvetslös! Bokstaligt talat. Jag var så opepp på att åka in till jobbet igår kväll när jag satt här i soffan och såg på film med lillebror. Trött och med en rejäl omgång halsont. Men jag pallrade mig iväg och när jag väl kom igång var det lika kul som vanligt när man får fint flyt i bakningen. Det jobbiga var att vi hade en hel kyl fylld med bullar som vi inte visste vilka det var jäst i och inte. Det saknades nämligen jäst i en av degarna vi körde i torsdags... Inte det absolut roligaste att ägna natten åt att leka detektiv och utröna vilka bullar som är nåt att ha och inte.
Det blev lite stressigt vid 5 tiden men sen när jag fick läget under kontoll på ugnarna så kunde jag konstatera att vid öppning hade vi en välfylld butik.
Vid 9 tiden kom lillebror och käkade frukost medan jag avslutade mitt arbetspass.
Jag är ändå rätt nöjd med mina nattveckor. Har fått in ett bra flyt och det har blivit fina bröd (för det mesta).
När jag lämnade bageriet vid 10 i morse med lillebror i släptåg var jag tröttare än trött. Vi tog oss till Centralen och stuvade in all hans packning i en förvaringsbox och traskade sedan ut på stan. Jag gick runt och var mer död än levande. Köpte ett midjebälte att ha när jag springer (ska komma igång med träningen nu när bakträningen är till ända). Vi var in på Buttericks och Emil införskaffade knallsnören... Eftersom han skulle åka hem kunde jag trots det känna mig lugn. Men när jag kommer upp till Järna nästa gång får jag med all säkerhet passa mig.
När min ständigt hungrige fjotis till bror kände behov av lunch drog vi till Tacobaren. Han bjöd på mat. Riktigt gott och skönt att få sitta ner en stund. När vi ätit upp satt vi en stund och bara pratade. Plöttsligt ramlade mina ögonlock ner och jag halvsomnade sittande. Emil bara skrattade åt mig och vi insåg att vi nog fick lov att röra på oss innan jag somnade ordentligt. Vi gick en sväng till på stan och hamnade på Gallerian. Var nära att somna flera gånger.... När det var knappa timmen kvar till tåget skulle gå drog vi oss tillbaka mot stationen. Hämtade ut bagaget ur boxen och knatade ut på perrongen. Jag hivade in bror och väskor på tåget och sen satte vi oss och ögonlocken blev tunga igen. Det hade varit så skönt att få sitta kvar och sova. Vakna hemma i Dalarna. Men jag fick vackert kliva av strax innan avgång och ta tunnelbanan hem. Då somnade jag! Hann inte mer än sätta mig till rätta innan jag tvärsomnade. Satt en familj brevid och de kollade lite snett när jag vaknade till och skyndade av i all hast här hemma. Släpade mig upp i lägenheten och gjorde inget annat än bytte om, svepte en Kan Jang och stupade i sängen. Somnade och när jag vaknade till liv ordentlig hade klockan hunnit bli nästan 18.
Nu har jag sen dess hunnit med en promenad, ätit, duschat och pratat med syster yster i telefon. Min lillasyster som om en vecka blir myndig!! När hände det liksom?
I morgon är det dags för sista träningspasset innan SM. Ett genrep. Håll tummarna för att det går bra :D
Jag har börjat få fjärilar i magen nu när jag insett hur nära det är...
Min agenda de kommande dagarna:
Söndag:
Genrep i bageriet.
Tvätta & börja packa.
Kurera min hals/förkylning.
Måndag:
Ledig.
In till jobbet och hämta prylar som ska med
After Work med SBK- Stockholm.
Kurera hals/förkylning
Tisdag:
Åka till Göteborg!!!!
Börja tävlandet med en timmes förberedelser.
Hålla nervositeten i Schack... Gulp!
Onsdag:
Tamtam tam! 06:00 Ute på Ester Mosesons Gymnasium går startskottet. Har du vägarna förbi kom gärna inom och skär en bit av spänningen som hänger påtaglig i luften. (Om inte.. håll en liten tumme för att allt går vägen ;))
12:00 Vi intar Nordstan. Dukar upp alla bröd och bullar. Bedöms.
Nervööööös väntan!
15:00 Vinnaren äääär!
Mingel med bubbel
Middag
Utgång (?!)
Torsdag:
Allt är över.. eller om det går för bra börjar allt om från början ;)
Vårt fina konstverk i Gallerian

Fångade detta på min lilla promenix! Fint va?!

Wieneråtta.... Ett av mina tävlingsbidrag :P

Cher – You Haven't Seen The Last Of Me - Burlesque Original Motion Picture Soundtrack
♥Dalkullan

En vecka kvar...

Hej gott folk! Klockan är 23:06 och jag sitter i soffan med datorn i knät. Jag sitter och drömmer om att få sluta de ögonlock som för stunden är blytunga och bara gosa ner mig under täcket här bland alla kuddar. Drömmer om att få sova till jag vaknar pigg och fräsch och till en strålande fin vårdag med fågelkvitter och ljumma vindar.
Plopp! Där sprack den tankebubblan och jag återvände till verkligheten som innebär att om 40 min ska jag masa mig ner till tunnelbanan och in till jobbet. Det är bara 3 nätter kvar nu. 3 nätter kvar av 3 veckor nattskift. 3 nätter sen får jag helg och så får jag vända på dygnet! Jag får vara vaken de ljusa timmarna och kan sova på nätterna som alla normala människor. Egentligen tycker jag riktigt bra om nattskiften. Man har sina rutiner på jobbet och vet vad man har att vänta. Sen brukar jag vara vaken på förmiddagen lapa dagsljus och sova senare på eftermiddagen innan jag sedan åker tillbaka till jobbet. Men dessa veckor har varit annorlunda. Nu har jag sovit på förmiddagen/dagen för att tidig kväll åka till jobbet och tränat, sen jobbat och sen hem och sovit.
När jag sover på förmiddagen sover jag oroligt, sällan mer än nån timme innan jag är vaken och "måste" på toa, eller "måste" dricka något. Genomsnitt för denna period är 4-5 timmar sömn/dygn. Det är inte nog och det fick jag bevis på idag. Somnade på tunnelbanan hem och vaknade stationen efter min. Det var bara att kliva av, invänta nästa tåg åt andra hållet och åka hem. Tog mig upp i lägenheten skickade iväg lillebror på praktiken och sen däckade jag i sängen. När jag några timmar senare vaknade till förflyttade jag mig hit till soffan och slog på datorn, skulle blogga tänkte jag. Men hoppsan, vaknade 2 timmar senare med värkande nacke. Det var visst sövande när solen låg på och jag kurade ihop mig bland kuddar på fårskinnet jag fått av farmor.
Nu ikväll har jag bara umgåtts med Emil, lagat mat, kollat på film, ätit fruktsallad och hemgjord vaniljglass och spelat lite kort. Nu är han omstoppad och sussar sött borta från sängen.
Om en vecka är det hela över. Vi har tävlat, varit nervösa och fått vår vinnare. Vid den här tiden är vi uppklädda och fina ute på middag. Gör Göteborg osäkert. Ska bli så kul på tävlingsdagen (bakom all nervoitet och fokus). Ska bli kul & se vad alla hittat på. Se vem som är Sveriges bästa unga bagare! Vi är tolv kandidater men det finns bara en vinnare. Om en vecka vet vi vem.
Emil pratar i sömnen! haha "Nej! Inte dannä iginum häller! Nej" Sötisen.. undrar vart han befinner sig!
Nu är det bäst att jag avrundar detta och gör mig i ordning för att åka till jobbet.
En mysig kompis här i soffan som får mig att tänka på Elin ♥ Saknar dig så vännen!
♥Dalkullan

Tunga ögonlock

Jag hoppas ni har överseende med den katastrofalt dåliga uppdateringen på sistone. Anledningen är att dygnets timmar är för få och går för fort. Av de senaste 2 dygnens 48 timmar har 28 rusat iväg medan jag varit i bageriet och tränat/jobbat. När jag igår kväll kom in till Östermalm och skulle köra igång har jag aldrig kännt mig mer opepp. Jag visste att jag var i stort behov av att inta föda. Helst tillagad bra föda. Aptiten som farit sin kos på obestämd tid ville inte hjälpa mig. Men Wictor följde med mig och jag beställde sushi. Sen satt jag på soffan i butiken och åt, pratade medWictor, Amelie och Fia.
Men eftersom jag redan var på plats i bageriet kunde jag inte gärna dra mig ur planen om en tidsträning.. så. 19:30 satte jag igång. Även i förrgår körde jag en omgång på tid. Då gick det bra för att vara första gången men inte mer än så. Igår blev jag riktigt nöjd! Särskilt med tanke på att jag helst ville krypa ihop i ett hörn och gråta. Så trött var jag. Men vad gör man? När allt var färdigt, jag städat och dukat upp allt på bordet för att få en översikts bild av det hela, passade jag på att äta en rykande färsk fralla och ett smörkavlat wienerbröd. Mums! Sen var det bara att sätta igång med jobbet. Det gick riktigt bra även det och förutom att jag vid 02:30 nån gång kände världen snurra så höll jag mig vaken.
Strax efter 7 gick jag på ostadiga ben mot tunnelbanan. Höll på att somna stående när jag fick lov att vänta hela 2(!) min. Satte mig, höll mig vaken till T-centralen, fick en fönsterplats, lutade mig mot det och somnade på två röda. Jag vaknade till i Sätra (2 före min station). Tur att det var väldigt folktomt för jag misstänker att jag med största sannolikhet skämde ut mig där jag satt och sov.
Gick direkt till vårdcentralen och höll återigen på att somna till. först i soffan i väntrummet sen medan sköterskan tvättade min brännskada. Via ICA tog jag mig sen hem. hann inte ens klä av mig eller få in varorna innan jag somnat på sängen. Vaknade en timme senare, bytte om, packade upp och kröp ner igen. Vaknade till ett par gånger. När jag vanade nu sist låg jag framstupa. ena armen var totalt bortdomnad och ja (skäms) jag dreglade...
Ikväll blir det nog en lite lugnare träning innan jobbet. Några timmar för att kavla wiener, göra skådebröd och fixa och trixa. Det får räcka.. tar tidspass igen i morgon.
Våren har kommit för att stanna! Visst är det skönt med sol :) Jag har absolut inget emot snö och vinter. Inte så länge det är ordentligt, plask kan jag vara utan. Men den energi man får av våren. Ovärderligt. Annars hade jag nog inte klarat det extrema schemat jag har just nu.
Har jag talat om att jag har skaffat en ny vapendragare när det gäller bilder? Jag har köpt en splitterny vit, fin kamera :D En Olympus Pen Lite. Har provat den och gillar verkligen resultaten.
Den första bild som knäpptes.

Ett mellanmål 00:30 en tisdagsmorgon i Mars.

Hela sortimentet uppdukat, inte 100%-igt än.. men på rätt väg :)
Nu börjar mina ögonlock sakta glida neråt igen.. Jag tänker inte stoppa dem utan tänker härmed tacka för mig och krypa ner djupt under täcket nån timme till.
Amanda Fondell – All This Way
Till helgen kommer lillebror! Kärlek <3
♥Dalkullan

snurriga tankar

Näääää! Har just ägnat de senaste 35 minuterna åt att skriva ett låååångt inlägg och plötsligt försvinner allt medan jag sitter och läser igenom..
Bara att börja om igen då..
Sitter i soffan och försöker reda ut alla tankar som snurrar runt i skallen för tillfället.
Jag har dåligt samvete gentemot mig själv för att jag inte varit i bageriet alls de senaste 24 timmarna. Inte sen jag gick av mitt nattpass igår vid 07. Igår tog jag en paus från bakandet och åkte till Köping. En eftermiddag/kväll med pizza, filmmys, prat & skratt i sällskap av världens underbaraste människa. Sen i morse åkte jag hem  med första tåget. Ett tåg jag med nöd och näppe hann med. Fick springa sista biten och samtidigt som jag kom fram till stationen kom tåget dundrande. När jag köpte min biljett stannade det och alla gick på & av och när jag kom upp på perrongen visslade konduktören, tid för avgång. Dörrarna stängdes precis bakom min rygg.
Varför sprang jag? Varför tog jag inte bara en stilla promenad och inväntade nästa tåg? Det skulle i vilket fall komma ett bara en timme senare. Nä den timmen var tydligen väldigt viktig. Det dåliga samvetet igen.
Den timmen kanske innebär att jag får en timme extra i bageriet.. tveksamt för om jag åkt en timme senare hade jag bara blivit kvar en timme till bara. Korkade människa.
Jag både längtar och inte längtar till SM om 2½ vecka. Jag längtar till jag kan göra bara "ingenting" en helg. Till jag kan ta mig tid efter jobbet och kanske gå och få massage. Träffa folk. Jag vill åka upp till familjen och bara umgås.
Men först är det intensiva dagar fyllda av träning och jobb. (inte dagar.. nätter ;))
Jag känner att jag borde ringa och prata med alla underbara människor som finns i mitt hjärta. Elin, Therese, mormor & morfar, moster, farmor mfl. Men av någon anledning skjuter jag hela tiden upp det. Egentligen utan någon verklig ursäkt. Dumt men sant.. Jag tänker på er varje dag. och älskar er allihop. Ska bli bättre, det lovar jag.
Att sitta här i lägenheten är långt ifrån avkopplande. Jag ser mig bara omkring och inser att jag borde snygga till lite. Kläder lite överallt, tidningar, obäddad säng och disk i hon. Men det halkar ständigt ner på priolistan och jag tillbringar ändå i stort sett all vaken tid i bageriet.
Men till om en vecka måste jag snygga till. Då kommer världens bästa bror hit och ska bo hos mig en vecka! Jag längtar så. Ska bli skönt att ha honom här en vecka. Någon att skoja med. Någon att rå om och lite sällskap.
Att vi kommer gå om varandra gör egentligen inte så mkt. När han sover om nätterna kommer jag jobba, lagom när jag kommer hem ska han upp och iväg på sin praktik. Jag får sova och sen när han kommer hem hinner vi umgås en stund innan jag ska dra iväg till jobbet å träna igen.
Träningen ger resultat och i förrgår kväll kavlade jag äntligen mina wienerbröd. Jag blev riktigt nöjd. Bråkade med kavlingsmaskinen en gång. Men fick ihop fina wienerbröd ;)
Idag blir det  nog två omgångar Wiener. så jag får lite värdefull mängdträning. Ska träna skådebrödet också. Så kanske det blir en första tidsträning i morgon.
Jag längtar till tävlingsdagen. Till känslan som infinner sig en kvart efter det att startskottet gått 06:00 ute i tävlingsbageriet. Känslan av full fokus när nervositeten släpper greppet, man går helt upp i det man har för händer och skärmar av sig för allt annat under kommande 4h 45min. Spänningen i bageriet som går att ta på och adrenalinnivån som är skyhög.
När jag för 5 år sedan valde gymnasium och var helt på det klara med att jag ville bli bagare/konditor. Anade jag inte att jag nu 19 år gammal ska tävla i bakning för 3:e gången. Jag visste knappt att någon sådan möjlighet fanns. Häftig känsla!
Häftigt men skrämmande det faktum att mitt liv endast består av bakning. Ju mer jag tänker på det är det skrämmande. Jag stänger in mig som i en bubbla av bakning. På jobbet och på fritiden. Det är flera som påpekat det och det är sant jag har inget liv. Jag vet inte hur jag ska skaffa mig det heller, för det skrämmer mig. Baknig kan jag.
Nu har jag suttit här i 1h 5 min och knackat ner mina snurriga tankar i tangentbordet 2gånger men de snurrar mer än någonsin. Jag gör väl därför som alltid. samlar ihop mitt pick och pack och åker till jobbet och tränar... För det kan jag.
Jag hoppas ni har en fantastisk helg! Ska försöka återkomma senare ikväll med ett gott recept...
Espen Lind – Unloved
♥Dalkullan

tisdag kväll.. 10:00

Mitt dygn är helt upp och ner! Ska strax krypa ner under täcket och sova. Var på jobbet vid 21 igår kväll och tränade innan jag började med nattens jobb 01. Så för min del är det nu tisdag kväll. Eller nåt i den stilen... Ta det med en nypa salt nu kommande veckor när jag refererar till dagar ;)
Har i allafall jobbat färdigt för idag. Gick riktigt bra, både med träningen och "riktiga" jobbandet. Jag är inte helt 100% kompis med ugnarna sen de fick service i förra veckan. Det går mycket fortare än jag är van och bullarna blir gärna lite för mrka på toppen :/ Sen mina SM bullar! Haha de bakade jag i stickugnen och den står ute i ett annat rum än stora bageriet. Jag, glad i hågen, satte in bullarna ställde klockan på 7 min och gick för att röja ihop efter kvällens träningspass. diskmaskinen ångade på och musiken spelade. jag gick i andra tankar och bullarna... blev välgräddade. Men jag tänkte som så att skulle det av någon märkligt outgrundlig anlledning råka hända under riktiga tävlingen kan jag alltid dra till med att "det är bra för sångrösten med lite bränt" och "Visst ska man eftersträva en jämn fin färg? Svart är en färg..en fin färg..  och mina bullar är precis lika kolsvarta allihop!!"
Fast nä gyllenbrunt är en mycket trevligare färg när det gäller bullar.. får ta revanch i morgon kväll.. (fast.. ikväll för er normala människor).
Har just insett att jag nog borde försöka boka in en tvättid i helgen när jag är ledig. Jag börjar lida brist på trosor och strumpor... men det är lite knepigt att passa in i mitt schema som består av.. sova-träna-jobba-sova. I morgon har vi dock personalmöte halv ett på dagen så då måste jag ta mig in till jobbet. På vägen ska jag gå och köpa underkläder så jag har för en vecka till om det skulle krisa ;) ehm.. krisar gör det redan för sista omgången ryker idag.
Bläddrade bland lite bilder och hittade denna på mamma. Saknar dig!! ♥
~
Bästa sättet att lyckas är att överdriva-Oscar Wilde
~
AiluCrash – Turn The Tide (Cilla Turns) - Movie Version
♥Dalkullan

Tiden går fort när man har kul!

Ruskigt vad fort veckorna går! Nu är det slut på ännu en. Den nionde detta året(!)
Den här veckan har jag hunnit med massa roligt, mindre roligt och tyvärr lite lite med träning.
Jag började min vecka med att skaffa en rejäl brännskada i högra armvecket. Jag blev överfalad av min förståndiga lillasyster att åka till någon som fick kolla på det och har hunnit med 3 besök på vårdcentralen. frikortet där är nog snart faktum... först gjorde det superont när det hände och första natten. I tisdags/onsdags kände jag nästan inget. Torsdagen började det klia och svida. I fredags gjorde det rätt ont och vätskade ordentligt. Jag försökte söka mig till en vårdcentral strax intill jobbet men mötte där världens mest otrevliga receptionist. Gick därifrån med tårar i ögonen.. tårar av ilska och smärta. Igår eller.. natten till igår jobbade jag och armen gör alltjämt ont. kan inte räta ut den ordentligt för då spänner det så i den hud som finns kvar..
Men som sagt jag har hunnit med roligt oxå! I tisdags fick jag besök av en av de finaste vänner man kan ha. Vi köpte pizza och försökte se på en film men det slutade med att vi struntade i filmen och bara pratade om allt mellan himmel och jord.
På onsdagsmorgonen blev det en promenad till jobbet från Slussen via Gamla Stan, Dramaten, Östermalmstorg och Karlaplan. Direkt efter jobbet åkte jag 4:an till St Eriksplan och möttes av Anna och Kristina. Vi gick ett varv på Kajsa Warg sen hem till Kristina och åt en god middag. En minst sagt mysig kväll med fint sällskap.
Torsdagen gick lika fort som övriga dagar och när jag vid 23 tiden åkte från jobbet hade jag förutom min 8 timmars arbetsdag hunnit bli intervjuad och fotograferad av Östermalmsnytt. Bagarlandslagets Moa Brink, som i morgon tävlar i VM i Paris, kom när jag slutat och vi diskuterade mitt sortiment. Jag fick tips och idéer och det hela slutade med att alla tankar i min hjärna slog knut på sig själva. Man brukar tala om skrivkramp.. jag fick något liknande fast översatt i bakkramp låter det bara knasigt...
Fredagseftermiddagen blev kort. Förutom besöken på 2 olika vårdcentraler gjorde jag inget annat än sov för att orka upp och iväg till jobbet till midnatt. Nattens bakande gick riktigt bra trots min ständigt lätt böjda arm som inte riktigt tyckte om värmen från ugnen. Övertiden blev dock faktum då vi tömt kylar och frysar på bullar.. vi fick sätta 10 L.
När jag åkte från jobbet mötte jag upp Kim vid centralen. Vi åkte hem till mig och gjorde tacos, började kolla på en film men den var så sorglig så när jag började böla stängde vi av och bara umgicks istället. Halv två drog vi till tunnelbanan och till Kungsträdgården där vi åkte skridskor i finvädret med Wictor. Isen som stängs idag var inte den bästa så efter en stunds åkande gav vi upp och satte oss på en uteservering. Anna var oxå med. Kim & Wictor drack varsinna öl och jag och Anna varsin cider. Fina Anna som tänker på allt bjöd mig på en päron när hon köpte en med jordgubb till sig själv. (Jordgubbsallergiker som jag är..).
Vi satt och njöt tills solen gått ner bakom ett hustak och vi frös. Då åkte Anna hem och jag & grabbarna gick till Åhlens för att införskaffa oslipade glasögon åt Wictor.. Det slutade med att alla 3 gick ut med matchande spontaninhandlade solglasögon :D Jag och Kim fortsatte upp längs Drottninggatan för att leta reda på pizzerian, som heter just Pizzerian. Det jag visste var att den låg på Upplandsgatan. Upplandsgatan är en ganska lång gata kan jag meddela.. särskilt när man börjar med att gå åt fel håll. Men till sist hittade vi dit och delde på en surdegspizza. Riktigt gott och en liten mysig pizzeria. Sen åkte vi hem och skaffade på vägen en påse med godis och hyrde en Shrekfilm. Jag somnade efter halva mot Kims axel och vid halv nio somnade vi båda för natten. xD
Idag har vi från soffan hejat på alla skidåkare som i det fina föret tog sig mellan Sälen och Mora. Vi har dessutom hunnit göra vår egna glass med äkta prickar (vanilj). MUMS!!
Innan Kim åkte hemåt igen skulle jag slå honom i en omgång Mariokart Wii... Vi skippar resultatlistan. Nybörjartur!
Nu sitter jag och laddar för kvällens träning och nattens jobb på bageriet. Det är min tur att vara nattbagare nu de 3 veckorna som är kvar innan SM. Därför är det dags att vända dygnet totalt och fokusera fullt ut på bakning.
Jag är ledsen om jag varit dålig på att dela med mig av recept på senaste tiden.. Men det finns en hel del i Arkivet. Till vänster finns de sorterade efter kategori. Prova!
Nu måste jag kila iväg med filmerna vi hyrt i helgen innan det är för sent och jag får betala extra.. Hoppas ni haft en trevlig helg och är laddade för en ny spännande vecka!
♥Dalkullan

1/3 2012

Nu är klockan halv tolv och jag sitter på tunnelbanan hem från jobbet. I mitt huvud snurrar miljoner tankar och idéer. Jag får inte riktigt ordning på dem. Efter jobbet idag kom Moa in och kollade på mina SM prylar. Gav tips och idéer. Konstruktiv kritik och trevligt småprat. Jag gjorde lite matbröd och vi hjälpte Stefan bygga ihop kavlingsmaskinen.. Tyvärr funkar den inte.. Kortslutning :(
Just nu känns SM farligt nära. Men från och med natt till måndag kommer jag vända dygnet totalt. Sova på förmiddagen. Gå upp på eftermiddagen och åka till jobbet och träna till det är dags att jobba vid 01. Sen hem och sova igen.

Idag var jag iväg till vårdcentralen och fick armen omlagd. Hade ont igår kväll och fick då veta varför.. Två nya stora blåsor. En som redan gått sönder och en som sköterskan tog hål på. Hon ansåg dock att det såg fint ut och gick åt rätt håll. Litar på att hon kan sin sak och hoppas omplåstringen håller till på måndag.
När jag sen väl kom fram till jobbet hann jag inte mer än börja innan en reporter och fotograf kom från Östermalmsnytt och ville intervjua. De fick sina svar och bilder och sen rusade de iväg till pressläggning.

Nu skulle jag ge vad som helst för färdig mat framdukad på bordet.. Men jag tar nog en risifrutti och sen får de bli sängen.

Måste passa på att hälsa stort grattis till världens bästa morfar idag oxå <3 ringer dig i morgon (fredag)

<3 Dalkullan


RSS 2.0