One life, live it!

Ja nu är det dags. Jag har under den senaste veckan jobbat mina 2 sista dagar på Tösse och sedan ägnat mig åt att packa ner alla mina tillhörigheter i flyttkartonger. Jag har simultant med detta ägnat mig åt en del planering och pappersarbete. Nu är det färdigpackat. Jag har städat och grejat och i morgon fyller jag släpen och far hem. 
Efter 3 år på vift blir jag åter Dalkulla! Jag har under de 3 senaste åren hunnit ett i Skåne och 2 i Huvudstaden. Ångrar inte en sekund men har stundtals längtat hem oändligt.
Efter 6 år utsocknes blir jag äntligen Järnakulla igen. Dagen innan min 15 års dag flyttade jag hemifrån och har sedan dess inte bott i Järna på heltid.
Det känns till viss del vemodigt att lämna alla goa fina vänner jag har här i Stockholm men jag hoppas så många som möjligt ska komma och hälsa på. Hålla kontakten kommer jag i alla fall försöka hålla. Mellan kaffekoppar och räkmackor, bullar och godsaker.
 
Göteborgsvistelsen blev en succé. 
Det blev för oss i Juniorbagarlandslaget sista uppdraget innan vi lämnade över till det nya gänget. Vi bakade under ons-fre, mitt i Nordstan, ett majsbröd och bullar som vi sålde till förmån för Stadsmissionen. Vi lyckades under dessa 3 dagar få ihop 66.940 kr. Helt galet! 
Förutom att vi stod hela dagarna i köpcentret hann vi på onsdagen med en trevlig SM-middag på Brasserie Lipp, gott. Därpå gick vi en trappa ner till Glow. Jag avrundade sedan ganska snabbt och traskade hem till hotellet. 
På torsdags eftermiddagen gjorde jag ett försök att springa bort huvudvärken jag dragit på mig. 35 min löpning i duggregnet lättade lite på trycket och efter en varm dusch och lite fix mötte jag upp med övriga i laget för att vi skulle ge oss ut och ha en liten avslutningsmiddag.
Vi bläddrade bland olika restauranger och försökte boka bord på flera olika men utan resultat. Till slut bestämde vi oss för att vi var sugna på Tapas. Hittade en restaurang med lediga bord och stack iväg i Taxi. Taxiföraren körde lite fel och tillslut kom vi fram. Det stället vi spanat in såg inte så mysigt ut när vi väl kom dit. Därför traskade vi runt lite och hittade runt hörnet "Pinchos" I södra Spanien är det Tapas och i Norra Pinchos. En supermysig restaurang en halvtrappa ner.
Vi hade tur och fick ett bord direkt och utan knussel. Vi blev sedan informerade om att det är Sveriges första App restaurang. Vi beställer således allt genom en app i telefonen och får sedan en notis när allt är klart för att hämta. Dryck i baren och mat i köket. Allt var supergott och eftersom vi är så nördiga som vi är beställde vi in en av varje av desserterna och delade. En supertrevlig kväll kort sagt!
När hela SM kalaset var över på fredagen tog jag mitt pick och pack och åkte till syster yster för helgen. 
Vi bakade kakor, promenerade och lade pussel, bland annat. 
 
 
 
One Life, Live it!
 
 
 
♥Dalkullan 
 

Mot Götet

Nu är det dags. Nu sitter jag på ett tåg mot Göteborg. Varför det kan man ju undra? Jo nu är det dags för årets SM vecka. Onsdag till fredag kommer vi ockupera Nordstan. Vi i Juniorbagarlandslaget kommer stå och baka hela dagarna. Årets Svenska mästare i bakning kommer koras (imorgon onsdag). Skol SM i bakning går tors-fre. Ytterligare montrar kommer finnas på plats för att visa hur himla roligt yrke vi har! 
Det är 4:e året i rad nu som jag åker till Göteborg för detta spektakel och första gången jag INTE själv kommer tävla. Jag behöver inte våndas, vara nervös och dålig i magen. Jag behöver inte kliva upp före 5 och lapa i mig några skedar yoghurt kanske smutta lite på en juice för att sedan springa på dass. I år behöver jag inte sätta mig i en taxi med ett helt gäng nervösa bagare. 
Jag kommer få baka. Jag får bo på hotell. Jag får sovmorgon om jag inte VÄLJER att gå upp tidigt för att åka ut och heja på de som ska tävla. Jag kommer äta läckra hotellfrukostar 3 mornar i rad! Bäst av allt jag kommer få baka med mina finaste vänner, Patrik, Didrik och Susanna. Det blir sista gången vi bakar tillsammans som Juniorbagarlandslaget innan vi lämmnar över stafettpinnen till 4 nya unga bagare. 
Vi har haft ett otroligt roligt och lärorikt år tillsammans och jag hoppas och tror att vi alltid kommer hålla kontakten och hjälpa varandra i olika projekt. 
 
Förövrigt kommer jag sedan kunna stanna över helgen och hälsa på hos världens bästa lillasyster. Tandläkarsudenten och jag kommer garanterat hitta på massa stolligheter! Hoppas vi får fint vårväder så vi kan vara ute och upptäcka. Träna lite och umgås massor :D 
 
Nu har jag sen bara 2 arbetsdagar och en flytt kvar i huvudstaden. Jag har börjat packa och städa för hemflytt. Jag blir dalkulla på heltid om drygt en vecka. Efter 6 år borta kommer jag nu flytta hem till Dala-Järna igen. Starta ett nytt kapitel i mitt liv, ett kapitel som kommer bli mitt 20-åriga livs största projekt. Planeringen är i full gång och jag börjar få ordning på mycket. Snart mycket snart kommer jag avslöja premiärdatum för Ryggåsstugan. 
 
Det är skräckblandad förtjusning på hög nivå. Skräcken att misslyckas trängs ideligen undan av glädjen i att jag vågar satsa. Att jag vågar tro på mig själv och att många många av er andra verkar tro på mig. I en tidningsintervju i tidningen Land fick jag frågan "Vad drömmer du om?" Mitt svar blev något i stil med "Ja drömmen finns ju att starta eget men det känns nog rätt avlägset" Jaa den drömmen gick visst i uppfyllelse tidigare än väntat.. Det blir redan nu. I början på maj. Det har redan börjat!
 
Många telefonsamtal har det bilvit på sista tiden. Jag har ringt runt till olika grossister och fått kataloger. Jag har pratat med arbetssökande. Kommunen har fått svara på några små frågor och jag har gjort det samma åt turistbyrån. Jag provbakar och klurar på scheman. Jag kommer hela tiden in på nya saker. Det är överallt något nytt att lära sig och det är så kul! 
Jag är verkligen inte den som gärna lyfter telefonluren och ringer men jag har fått lära mig. Jag blir modigare och modigare. Efter denna sommar kommer nog min skalle vara dubbelt så stor om jag ska få plats med all kunskap, erfarenhet och glädje detta projekt kommer bära med sig.
 
Jag hoppas att ni alla kommer kika förbi under sommaren och för er som inte har möjlighet hoppas jag hinna dela med mig av det mesta här. Jag hopas ni vill vara med i äventyret!
 
Robin Stjernberg – You
 
♥Dalkullan
 

RSS 2.0