Vinbärssockerkaka

Dalkullan har nu fått komma hem till Dalarna! Igår blev en dag med snabba vändningar.. Först bestämde jag, 3 min innan jag skulle åka, att jag skulle till Vårdcentralen och få hjälp med eksemen jag börjar få smått panik över... efter några timmar på Bollmora vårdcentral och ett dyrt besök på Apoteket hade jag diverse salvor, tabletter och krämer det ena starkare än det andra... och så tog de blod till allergitester (bl.a jordgubbar, vete, havre & råg).

Senare på eftermidagen efter diverse telefonsamtal till höger och vänster så bestämmer jag hipp som häpp att jag två timmar senare skulle sitta på tåget hem till Järna, bokar en sista minutenbiljett, akutpackar och slänger mig på bussen :) Väl framme vid Centralen har jag 8 minuter på mig då ska jag, ta mig från tunnelbanan till tåget via biljettautomaten med all packning... OCH får inte ut biljetten!!! Kris vad gör man då?!?! Jag inser snabbt att det inte går att ställa sig i kö till informationen utan jag springer till tåget och talar med en konduktör som säger att jag kan kliva på iaf. Väl ombord kan han tillsist få fram min biljett på bokningsnumret.
20:45 är jag framme i Djurås och går och köper mig en kebabtallrik i väntan på mamma.
Idag blev det en "sovmorgon" sov till halv 6 och låg kvar i sängen och drog mig till 9:02 (Hade stränga order från mamma att jag inte fick visa mig före nio) En frukost, en stund i solen ute på gården och sen.... klådan efter att få baka smyger sig på. Jag fjäskar lite för mamma och får dispans från mitt bakförbud... (ska vara försiktig med mina händer så de får läka ordentligt...)
Jag gick ner i trädgården och plockade lite vinbär och gick sedan in och slängde ihop en sockerkaka med vinbär.
Pappa kom samtidigt hem med 20 liter nyplockade blåbär.. jag ser min chans! Snor åt mig en deciliter och sätter igång med ett av mina experiment.. Blåbärsdrömmar... de slutade som platta fula, MEN!, goda kakor.. påminde inte alls om drömmar  :/
Kakan med vinbär blev dock succé och nu finns inte mycket mer än bara smulor kvar.. Givetvis ska jag dela med mig av receptet!
Letade igenom lådorna med det som blivit över efter helgens loppis och hittade lite trevliga fat, burkar och formar som jag snabbt plockade åt mig ;)

Vinbärssockerkaka


3 st ägg
3dl  socker
3dl  vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smält smör
½ dl fil
½ dl mjölk
½ dl svarta vinbär
1 ½ dl röda vinbär
Vispa ägg & socker pösigt.
Tillsätt de torra ingredienserna.
Tillsätt mjölk, smör och fil.
Vänd ner vinbären.
Häll upp i smord & bröad form.
Grädda i 175 grader i ca 30 min
låt kakan svalna något innan den stjälpes upp.
Serveras med fördel ljummen med vaniljsås :P
Upplagd på ett av faten jag hittade i loppislådorna, dekorerade med lite blad och bär :)
Nu är det dags för våfflor med nykokt blåbärssylt!
Semester!!
// Dalkullan

Kommentarer
Postat av: Bakspecialisten

Ååh vad gott det ser ut! :)

2011-10-04 @ 20:51:23
URL: http://jexxicaa.blogg.se/
Postat av: Dalkullan

Det är farligt gott kan jag lova!! :P

2011-10-05 @ 08:26:34
URL: http://dalkullansbaktankar.blogg.se/
Postat av: Anonym

vad gjorde jag för fel??? följde ditt recept till punkt o pricka! När 30 min i ugnen hade gått, var det alldeles löst allting!!!

2012-12-08 @ 13:13:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0