Full rulle.

Regnet smattrar mot fönsterrutan, jag är ledig och hemma i Dalarna över helgen. Jag åkte hem för att samla energi och frisk luft. För att plocka svamp och bara vara i skogen. Vilken tur att jag hann göra det igår!
När jag kommit hem och skickat iväg familjen mot syrran i Göteborg ringde jag mormor och morfar och vi bestämde oss för att åka till skogs. Vädret var på topp och man vet aldrig hur länge det håller i sig.. Först åkte vi iväg och plockade av på 2 vanliga svampställen. Sen var klockan inte mer än 4 så vi drog iväg vidare. Kollade på morbors stuga, ååå så fint de fått det!! Sen skulle vi bara stanna till på ett ställe och kolla om det fanns några lingon. En timme senare kunde vi konstatera att så var fallet.. 20 liter lingon plockade på liten tid oh liten yta. Fyllde min keps med stora fina trattisar oxå. Sen drog vi hem och mormor lagade en gudomlig kantarellsoppa som vi åt med färskt bröd från valhallabageriet. Satt och bara pratade nån timme innan mormor såg att det var läge för mig att sova;) Hade vid det laget varit vaken i över 30 timmar och innan det sovit söndertrasade få timmar på dan på Torsdagen.
 
Denna veckan har varit rolig men intensiv. Den började redan i lördags på Jästbolaget i Rotebro. 8-8, 12 timmar skådebrödsbakning med Susanna och Moa. Djupa diskussioner, funderingar och koncentration gav resultat. Med lite ändringar i bygget uppvägt och klart för nästa dag åkte vi sen hem och sov några timmar. Söndagen blev en 12 timmars dag, tidsträning (vi klarade tiden!!) sen mer skådebrödsfix. 
Måndagen, vi tog första pendeln ut till Rotebro och startade ett tidspass redan 7. Vi höll även nu tiden med marginal och när våra 5 timmar var slut hade vi redan dukat upp allt. Vi fick då finbesök av hela stora bagarlandslaget och en riktig proffsfotograf med stylist. De skulle fotograferas och vi åkte plötsligt med på samma tåg. Jag och Susanna blev fotade nere vid vattnet bakom JB. Regnet gjorde ett uppehåll just då och släppte till och med fram lite sol. Efter fotograferingen blev det lite utvärdering av dagens pass och sedan mer fix och trix. Strax efter 6 åkte 3 utsjasade bagare hemåt för en stunds vila. 
Tisdagen blev en favorit i repris, ett 3:e tidspass, höll tiden bra (trots vissa "orosmoment" utanför vår kontroll). Vi dukade upp allt för bedömning och då kom även Anna ut. Anna som är den enda svensk som vunnit EM, hittils. 
Hon kollade på våra bord och vi diskuterade vissa mindre ändrignar men på det stora hela fick vi godkänt. Ja inte vår städning... men själva bakningen fick godkänt ;)
Så när Anna, Håkan och Tony åkt hemåt satte jag och Susanna igång med att undanröja alla bevis för vad som pågått i provbageriet de senaste dagarna. 
Det är otroligt vad fort det går att städa när man ger sig katten på det. Ett litet missöde när vi skulle ut med soporna gav oss världens skratt. Vi skulle lägga mellan min sko i dörren så den inte skulle gå i lås. Dörren gick i lås.. med min sko på insidan och oss kvar på utsidan. utan nyckelkort in och jag skolös. Vi vek oss av skratt och hade en väldig tur att en vänlig själ såg oss där ute. Kom och släppte in oss igen. Jag återförenades med min högersko och vi avslutade dagen. 
På 4 dagar gjorde vi 46 timmar i bageriet. Fantastiskt roliga timmar som gav nånting. Vi kunde känna oss nöjda när vi åkte hem. Vi kunde känna oss styrkta och nu har vi drygt 6 veckor kvar. 
 
Sen har jag hunnit jobba 3 nätter innan jag satte mig på tåget hem till Dalarna igår morse. Jag har fått in världens flyt på nätterna och det är så roligt. Ni anar inte hur glad jag är att jag fått byta till mig 8 veckor nattjobb. Det är en förutsättning för att jag ska fungera fram till EM. Jag måste få vara lite osocial i min egen lilla bageribubbla. Det sociala blir vissa eftermiddagar i veckan. Som på måndag då det är stor bagarträff på Restaurang Gotland. När jag jobbar kan tankarna få kretsa hur de vill kring skådebröd, taktik och tidsupplägg. På dagarna kan jag sova och på kvällarna träna eller umgås med min bästa vän. 
 
 
 
 
♥Dalkullan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0