Danmark-Malmö

Dalkullan är tillbaka i Stockholm efter långhelg söderut.. Ja nu kanske ni tror jag åkt till sol och vita stränder? Inte riktigt så. Jag åkte till Danska Holstebro och Malmö. Träningsläger i Danmark med Danska och Finska EM-lagen.. Sen i Malmö var det 2 dagar träning i Nord Mills provbageri. 3 tidspass hann vi med.
 
När vi i fredags åkte till Danmark på förmiddagen hade vi inte den blekaste aning om vad som väntade.. Vi visste att i Köpenhamn skulle vi hämta ut en hyrbil och därefter ta oss 350 km västerut till Holstebro. 4 timmar bilåkning sen ett fasligt letande för att på skolområdet hitta bageridelen. Väl framme innebar fredagen genomgång av bageriet, världens största pizzor, förberedelser inför lördagen och en kurs om mjöler, deras del i slutresultatet (smak, karaktär och skorpa..) surdegar, fördegar och poolish. Vi avslutade dagen med airhockey, pingis biljard och häng i sällskapsrummet på elevhemmet där vi alla bodde.
Lördagen ägnade vi åt bakning. Vi drog igång vid ungefär 7 och höll på till sen eftermiddag. Bröd, bullar och frallor tillverkades och utvärderades. Som avslutning på dagen åkte vi till en bowlignhall. Buffé och 2 timmar bowling. 
Söndag, nu var det dags för wienerbröd! Vi kavlade wienerdegar med choklad i. Blev ganska häftig effekt på det. Vid 11 tiden packade vi svenskar in oss i bilen igen och for tillbaka mot Köpenhamn. Lämnade av bilen och tog tåget över öresund. Väl framme i Malmö gick vi direkt till NM och vägde upp och förberedde till dubbla pass på måndag. Checkade in på hotellet och åt dudnergott på fridays. Sen hade jag och Susanna peptalk och planering på hotellrumsgolvet. Vi ritade och räknade och funderade.
Måndag startade strax efter 4. Vi gjorde oss klara, mötte Håkan i receptionen åt en macka på vägen och strax efter 5 körde vi igång pass #1. Som tog för lång tid och resulterade i nedstämda bagare.. en snabb lunch, lite små förberedelser och 11:45 var vi igång igen, tidspass #2. Klarade inte heller denna gång tiden och produkterna blev inte 100.. inte ens nästan :/ 
Missnöjda med vår insats dukade vi upp allt vi bakat och medan vi gjorde det dök en överraskning upp! Madde och Therese (min ständige vapendragare i tävlingssammanhang). De som faktiskt gick igenom samma sak förra året försäkrade oss om att det kommer gå bättre. Efter förberedelser för tisdagen gick vi alla till hotellet och bytte om. Sen ut på stan och käkade pasta. 
Tisdagen. En ny tidig morgon.. upp 4 och packa ihop allt, checka ut och gå över till NM. 5:15 startade vi tidspass #3 och exakt 4timmar, 58 minuter och 30 sekunder senare var vi klara. Med 1min & 30 sek tillgodo! En lättnadens suck drogs och sen röjde vi bageriet på disk och skräp. Vi dukade upp våra sortiment för att Håkan och Peter skulle få bedöma och kritisera. Håkan är vår coach och Peter är Sveriges domare i EM.
 
Vi kunde konstatera att det vi behöver jobba mest på är matbröd och skådebröd. Efter en god pizza gjord av Håkan packade vi ner alla bagerikläder och åkte hemåt.
 
 
 


♥Dalkullan

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0