Kanelbullensdag

Vad ska man säga? En normal dag på Valhallabageriet har vi upp till max 50 kanelbullar beställda, i övrigt är det kardemumma som gäller.. I natt när jag kom in och skulle köra igång var det 2039 st kanelbullar beställda. Anledningen? Kanelbullens alldeles egna dag. Det är helt galet hur vi går man ur huse för att köpa kanelbullar. Bara för att det år 1999 bestämdes att den 4 okt ska man köpa kanelisar! Jag som stod i det hela natten blev immun men jag gissar att hela Stockholm luktade kanel idag... Inte så illa. 
Jag som nattbagare fick börja extra tidigt i natt (igår kväll) för att normal produktion och galet många bullar skulle hinna bakas till öppning. Vi bakar alla bullar i stenugnen på mitt jobb och normalt brukar jag hantera 6 plåtar à 20 bullar åt gången... inatt fick jag pressa mig själv. 14 plåtar, då går det i ett vill jag lova ;) När jag traskade hem från jobbet vid strax efter åtta var butiken fylld med härliga smör och sockerstinna läckerheter. Jag själv avslutade natten med en frukost som bestod av ett glas iskall (önsketänkande... läs ljummen) mjölk och en absolut rykande färsk kanelbulle. 
 
Varför kan man inte sova fast man är väldigt trött? Jag sover aldrig mer än max 1 ½ timme åt gången.. Får sällan ihop mer än 5 per dygn. Varför? Är ju trött, seg och har ingen tid att passa. Borde kunna somna lugnt och sova ut. 
Tips?! 
 
Nu har vi mindre än 5 veckor kvar! mindre än 4½ vecka kvar till EM.. Idag om exakt en månad åker jag till Frankrike för att tävla. Jag ska få representera sverige i en tävling där jag får göra det jag älskar mest av allt. Jag ska baka. Det kommer bli så fantastiskt roligt, att få se vad alla andra gör, att få bevisa att man platsar och få göra sitt absolut bästa. Åh vad magen fladdrar när jag tänker på´t. hihi tänk att denna dröm går i uppfyllelse. Coolt.
 
 
 
~*~
You only live once, but if you do it right, once is enough.
~*~
 
♥Dalkullan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0