2 dagar träning

Juniorlandslaget har nu haft 2 heldagar i provbageriet ute på jästbolaget. Vi har tränat och spånat på våra EM-sortiment. I måndags var vi som yra höns hela bunten och tyckte inte vi kom fram med något vettigt alls. Vid närmare eftertanke tror jag vi kom med massa bra funderingar och idéer. Vi kollade på diverse bilder, vi bollade våra respektive idéer och kom med nya. Spänningen i bageriet var så man kunde ta på den och vi kunde alla hålla med om att OS är ett oerhört brett tema. För brett!
Idag har vi stått 2&2 och spånat mer kring vetebröd och frukostbröd. Ringar, fötter, lagerkransar, flammor, ben & annat som på invecklade och djupa sätt kunde anknytas till temat. Många idéer som inte innehöll temat fanns oxå med bland alla bakverk.
Efter lunchen samlade vi ihop allt vi åstadkommit under dessa 2 dagar och diskuterade hur vi kunde ändra, lägga till och ta bort. Förnya och förbättra. Vi plockade ihop produkter så vi hade 2 kompletta bord att träna på till nästa gång. 2&2 ska vi arbeta med borden. Jag & Patrik med ett sortiment och Susanna och Didrik med det andra.
Det känns oerhört skönt att vi dessutom bestämde oss för exakt vilken franskdeg vi ska satsa på. Alla var eniga om att den var godast och verkade ge bäst resultat. Nu väntar jag bara på mailet där jag får receptet.
Det är kul när vi går igång och nördar ner oss i bakningen så som vi gör. Tiden bara flyger iväg och även om det är tufft att krysta fram massa nya uppslag gör man det tillsammans med de bästa unga bagarna i Sverige. Vi skrattar och skojar. Vi hissar och dissar och framför allt, Vi stöttar. Tack! Tack mina vänner!
I morgon är det en röd dag. Sveriges nationaldag. Det innebär för min del ingen klocka ställd i morgon bitti för då är jag LEDIG! Ska bli skönt. Ta dagen som den kommer. Förhoppningsvis pyssla lite i köket, kanske springa en runda i solen(?) och till kvällen åka på 3-rätters med Show med goaste kollegorna.
Nu hägrar en varm dusch och sedan är det myskväll i soffan :D
Wiihooo kom på en sak! Min lillebror är bäst! I lördags sprang han i 4 grader snålblåst och spöregn till sig en guldmedalj, banlöpning i Sätra. Sen dan därpå (söndag) startar han i regnrusk i Stockholm minimarathon. Med mord i blicken springer han iväg på det första av 2 varv påväg mot Stadion. När han en liten stund senare kommer kutande ser det ut som han är på rena rama söndagspromenaden. han kommer i sällskap med en kille som han tampats med förut och ja de är i ledning. Mitt stackars storasysterhjärta skenar och jag blir nervöööös. Han kan ta hem det! han kan ta hem det! Går närmare stadion för att heja och när vi sen ser förste löpare komma borta i parken är det han. Han glider fram lätt som en fjäder. Strax innan stadion blir han omsprungen jag och Lovisa kutar upp för trapporna och in i Stadion. Väl inne har lillkillen dragit i med värsta spurten. Förbi och ifrån. En solklar seger och med armarna i luften passerar han mållinjen. Han är bäst. Så är det bara.
Tror han kan känna sig ganska nöjd med helgen... Vad tror ni?
♥Dalkullan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0