Konsten att äta en brödskiva.

Det är helg nu igen. Många hade med största sannolikhet en kortvecka, eller kanske till och med lov? Jag stretade på med jobb tis-lör. Dock en riktigt skön vecka eftersom större delen av östermalm måste stått tomt och alla påsklovsfirare befunnit sig antingen på varmare breddgrader eller till fjälls. På Valhallabageriet har de inte varit ;)
Jag har så länge jag kan minnas ätit bröd på ett lite speciellt sätt. Eller ja nu när jag börjat fundera lite på det är det inte så konstigt men gemene man gör inte så. Jag klämmer och känner, drar av en bit och provsmakar innan jag brer på smör eller andra pålägg. Det är så det görs på tävlingar när domare provsmakar bröd och bedömer. Inga konstigheter med det. Men jag har märkt att alla (vågar nästan lova det) bagare äter sitt bröd på det viset. Reflekterar över innehåll, bakning, temperaturer och tillvägagångssätt. Det går reflexmässigt och är en del av brödätandet. Det smakar inte lika att äta en skiva rakt upp och ner med massa kolijox på. Prova först, äta sen.
EM träning. Ja nu drar det igång. Som en av 4 medlemmar i juniorlandslaget kommer jag nu framöver träna och ta fram ett sortiment för EM. EM går i franska Rouen i November i år. Det skulle vara fantastiskt roligt att få vara med och representera Sverige! Har egentligen inte så mycket koll på hur det kommer se ut framöver men jag hoppas och tror att en del frågetecken kommer rätas ut 2 maj. Då ska vi alla ha våran första träff på jästbolaget i Rotebro. Information och bakning/kurs är vad som står på agendan. Ska bli riktigt skoj.
Det är dessutom mindre än en månad kvar till jag och Susanna får åka på vår vinstresa med SBK. Spanien, målet för resan, våren i spanien det låter det ;) Här i Stockholm fick vi istället tillbaka vintern igår natt. En decimeter blötsnö rasade ner från ovan. Jag som åkte till jobbet sent på fredag kväll hade mina låga vårskor på mig och hade räknat med att ta mig hem torrfotad. Det gick inte riktigt enligt planen. hann inte ens över Vallhallavägen innan skorna fylldes med kall och plaskig snö. Det var bara att "gilla" läget och se till att ta sig hem så fort det gick. Men under en halvtimmes t-baneresa hinner tårna frysa till ganska ordentligt om man har lite dålig cirkulation. Så fort jag kom hem blev det en låång vaarm dusch innan jag kröp ner i min one piece i soffan med kuddar, fårskinn och täcke. Slog på en film och ja.. nattbagare som jag är somnade jag 20 min in i filmen. Jag kunde inte hålla ögonen öppna hur jag än kämpade. Vaknade till och såg slutet innan jag förflyttade mig till sängen.
Idag ligger snön kvar men solen kikar försiktigt fram och gör sitt bästa för att bli väck det vita blöta som täcker marken.
Valhallavägen 9:00 lördag 14/4-12
Av någon underlig anledning vill jag inte riktigt hålla med..."Sommaren är här" Står det stort på väggen vid varuhuset. Nej! Vintern är tillbax kan de i så fall skriva ;)
De stackars vitsipporna fick det lite kämpigt..
Livet är inte ett problem som skall lösas
utan en verklighet som skall upplevas
♥Dalkullan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0