Vaniljsocker

Att göra eget vaniljsocker är inte så knepigt. Det är faktiskt ett fantastiskt smidigt sätt att återanvända urskrapade vaniljstänger. Låt dem bara torka ordentligt!

Vaniljsockret kan du sedan använda som smaksättning i olika kakor, såser mm.
Eller varför inte på pannkakor? Mums!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vaniljsocker
2 st torkade vaniljstänger
3 dl strösocker.
Mixa sönder vaniljstängerna och tillsätt succesivt sockret.
Mixa tills vaniljen är finfördelad.
Sikta ner i en fin burk.
Låt stå någon dag så sockret tar upp smaken.
TIPS! Vill man kan man låta sockret och vaniljstängerna ligga i en burk några dagar innan man mixar så blir det mer smak.
TIPS 2! Rosta stängerna för ytterligare smak.
Lycka till!
// Dalkullan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0