Chokladbollar
En gammal klassiker man aldrig kan få nog av ;) som i många andra fall föredrar jag dock smeten framför den färdiga produkten.
~~~~~~~CHOKLADBOLLAR~~~~~~
100 g smör
1dl socker
1 msk vaniljsocker
2-3 msk kakao
3dl havregryn
2 msk kaffe (alt. Kallt vatten)
Rör smöret med socker och vaniljsocker tills det är ordentligt poröst vitfluffigt.
Blanda i övriga ingredienser.
Se till att det blandas ordentligt.
(smörklumpar är bland det tråkigaste som finns)
Forma smeten till små eller stora bollar.
Rulla dem i kokos eller pärlsocker.
En annan variant som ofta förekommer på konditorier är att du kyler bollarna (utan kokos eller pärl )
Rulla sedan bollarna mellan fingrarna i lite smält god mörk choklad och sedan i den garnering du vill. Det ger längre hållbarhet. ( kanske onödigt med tanke på att de snart tar slut men det blir gott oxå!)
Lycka till!
Dalkullan