Chokladbollar

En gammal klassiker man aldrig kan få nog av ;) som i många andra fall föredrar jag dock smeten framför den färdiga produkten.

~~~~~~~CHOKLADBOLLAR~~~~~~

100 g smör
1dl socker
1 msk vaniljsocker
2-3 msk kakao
3dl havregryn
2 msk kaffe (alt. Kallt vatten)

Rör smöret med socker och vaniljsocker tills det är ordentligt poröst vitfluffigt.
Blanda i övriga ingredienser.
Se till att det blandas ordentligt.
(smörklumpar är bland det tråkigaste som finns)
Forma smeten till små eller stora bollar.
Rulla dem i kokos eller pärlsocker.

En annan variant som ofta förekommer på konditorier är att du kyler bollarna (utan kokos eller pärl )
Rulla sedan bollarna mellan fingrarna i lite smält god mörk choklad och sedan i den garnering du vill. Det ger längre hållbarhet. ( kanske onödigt med tanke på att de snart tar slut men det blir gott oxå!)


Lycka till!

Dalkullan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0