Marshmallows och varm choklad

Det är höst, det är grått, det är perfekt väder för varm choklad och en bra bok.

Jag kan rekommendera att man gör sin varma choklad genom att  värma upp mjölk med några rutor av sin favoritchoklad. Vispa medan det värms så det inte bränner vid i botten. 

För att göra chokladmyset ännu lyxigare är lättvispad grädde och lite marshmallows ett perfekt tillbehör!

Har man gjort sina egna marshmallows, Ja desto godare blir det ju...

 

 

Marshmallows

5 blad gelatin blötlägges i rikligt med  kallt vatten

2,25 dl socker, 3 msk glykos, 1 dl vatten. kokas till 120 grader

2 st äggvitor, 0,25 dl socker hälles i en bunke och när sockerlagen är 110 grader börja vispa. När lagen kokat till 120 grader häll den över vitorna och vispa på högsta.

Färgsätt gärna med en pastafärg eller ev. karamellfärg

Smält gelatinbladen med en tsk vatten och värm till 90 grader

Häll gelatinet i marängen och vispa kallt, till spritsbar konsistens.

Spritsa på ett pudersockrat bakplåtspapper och sikta över pudersocker.

Låt stå och sätta sig sikta sedan av överflödigt pudersocker.

(Pudersocker: Lika delar maizena och florsocker)

 

 
 
♥Dalkullan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0