Renoveringen av bageriet tar på krafterna.

Hur lång tid tar det för personalen på ett bageri att tröttna ur på en renovering? Kan tala om att vi nu är inne på vecka 4 och vi har nog passerat gränsen..
Det är inte lätt att få allt å fungera när det ser ut som det gör. Det är inte lätt att fortsätta producera samma mängder som normalt med 1/3 av ytan. Men vi gör det och vi gör det med den äran!
Det ÄR jobbigt med alla kunder som inte riktigt fattar. Det ÄR jobbigt när man flyttar samma dumma stege för fyrtioelfte gången på en timme bara för att komma åt saker på hyllorna. Det ÄR jobbigt när hantvetrkare och leverantörer har dörren på vid gavel och släpper in kylan. Det ÄR svårt att få fram allt i tid. Framförallt ÄR det svårt att inte tröttna ur.
Jag är ganska envis av mig och ger helst 200% för att få saker och ting att funka. Men när andra tycker det är jobbigt och börjar "klaga" då går det fort utför. Jag fortsätter ge 200% kanske mer. Men är helslut när jag åker hem. Det är inte jobbet i sig, det är alla som blir upprörda.
Om alla istället fokuserade på hur lysande DUKTIGA vi är. Hur fantastiskt BRETT sortiment vi faktiskt har trots omständigheterna. Vilka PROBLEMLÖSARE vi blivit. Eller vad SKÖNT det blir om en månad då allt är klart.
Jag gör mitt bästa. Mer kan jag inte göra.  
De senaste veckorna har inneburit ganska mkt övertid för min del och som kompensation för det gör jag bara halv dag i morgon. Jag jobbar 4-8 sen har jag bara en arbetsdag till innan jag får 6 dagars ledighet och åker hem till mor och far. En välbehövd "semester".
Tanken slog mig igår att kanske jag skulle boka en sista minutenvecka någonstans längre bort. Sol, värme & bad. Tänk vad skönt det hade varit! Men det skulle vara trist att åka på nåt sånt helt ensam.. så.. Jag åker till Dala-Järna och eldar kakelugn, åker skidor och umgås med familjen. Nästan bättre det ;)
Simningen jag nu i 2 dagar tänkt genomföra får nog skjutas upp ytterligare. Jag orkar inte. Jag tar och äter och sen ska jag, vila. Åker mot jobbet igen 02:23.
"Det bästa sättet att bli kvitt en frestelse, är att falla för den" Oscar Wilde
Cher – You Haven't Seen The Last Of Me - Burlesque Original Motion Picture Soundtrack
♥Dalkullan

Muffins på en kvart

Söndagsmorgon= sovmorgon! Min enda lediga dag i veckan, söndag. då gäller det att ta sovmorgon. Jag sov till ungefär 7. Vilket är stort för å vara jag :) Sen låg jag och bara drog mig till 8:20 då toalettbesöket inte längre gick att undvika. MEN! Jag vill dra ut på det än mer så jag hämtade datorn och gjorde i ordning frukost och är fortfarande nerkrupen i sängen.
Varmchoklad, tranbärsjuice och två rejäla skivor Levain. Lyxigt värre :P Det bästa av alltihop är att jag äter utan avbrott i min egen takt. gårdagens frukost/lunchmacka tog närmare 6 timmar att få i sig. Då slängde jag det sista för det var torrt och täckt med mjöldamm ;)
Nä som sagt jag njuter av min lediga dag. Om drygt en timme ska jag ringa Wictor och Fredrik och väcka dom så de kan hänga med och åka skridskor i kungsan. Typ hela jobbet kommer va där å åka.
Det är en underbart fin vinterdag idag. Sol klarblå himmel och några småtrevliga minusgrader. Sådär perfekt för att halka runt på en is med härliga vänner ♥
Jag beklagar åter den lite dåliga uppdateringen. men det är körigt på jobbet och därför har jag inte orkat skriva.
Däremot har jag terapibakat två gånger. Alltså bakat för att koppla av en stund. Först gjorde jag en björnbärskaka och igår när jag och Johanna skulle kolla på film slängde jag ihop kladdkakemuffins på en kvart, varav 10 min var i ugnen.
**************************************************************************************************
Muffins på en kvart
Perfekta om du får oväntat besök och vill bjuda på något dundergott!
50 g smält smör
1 ½ dl socker
1 ägg
1 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 nypa salt
Toppa med t.ex:
Valnöt & vit choklad.
Hasselnötter
Smarties
Hallon
Krossade polkagrisar
Marshmallows

Blanda ihop alla ingredienser och klicka upp i formar (ca 8 st)
Lägg i valfri topping.
Grädda i 175 grader i ca 10 min. De ska vara kladdiga i mitten.
Extra gott  blir det om man äter dem lite småvarma med vaniljglass till.
Superenkelt, supergott! Helt enkelt..
****************************************************************************************************
Idag var veckans enda lediga dag. Likadant var det förra veckan då jag oxå jobbade 6/7. Därför ska det bli extra skönt med kortvecka och därpå lågledigt.
Jag jobbar mån-tor 6-14. Sen 15:44 på Torsdag åker jag hem till Dalarna för 6 dagars ledighet! Då har jag inte ens behövt ta ut semesterdagar. Jag har bara sparat lediga dagar då jag jobbat helg och tagit ut dem alla samtidigt. Ska bli skönt att få vara hemma och bara vara. Elda i kakelugnen, åka skidor, umgås med familjen osv.
Ladda batterierna inför slutspurten på renoveringen.
Sen kommer jag natuligtvis baka för avkopplingens skull. Just nu kliar det i fingrarna att få göra en tårta.. Så jag skulle vilja se den som försöker stoppa mig!
Det här är Valhallabageriet. Här lyckas vi producera lika mycket som normalt på en bråkdel av ytan. Kenneth, Roger & Sandra! Strongt jobbat av oss i fredags, 3 man kort löningsfredag på Östermalm.

Hmm är det. Kontor? Lunchrum? eller, mjöllager? Just nu? Alltihop. Normalt sett. Inget.
Avicii – Levels - Skrillex Remix
Denna spelas aldrig på lägre än högsta volym på jobbet!
♥Dalkullan

Ingenting är omöjligt!

Som Gunde sa "Ingenting är omöjligt!" Det har under det senaste året varit ett ständigt återkommande uttryck för mig och mina klasskompisar i Skåne.

Det hela började i och med att vi skulle göra chokladskulpturer till en tävling under Chokladfestivalen i Stockholm. Klassen delades in i 3 grupper och skulle bygga 3 tävlingsbidrag. I min grupp ingick (min ständige vapendragare) Therese, Anna-Kitty, Alicia och enda killen i klassen Kim. Det enda vi hade att utgå ifrån var ett 32 cm högt ägg. Allt skulle vara ätbart och minst 80 % fick lov att vara choklad. Vi spånade en stund och kom på att vi gör en drake som vaktar på sitt ägg. Vi tänkte i det läget inte på storleken på ägget och hur stor draken därför rimligen skulle bli! Men det var bestämt och vi var fast beslutna att klara det. Vi började med att gjuta en bottenplatta (60 cm Ø) och massor med ägg som skulle bli kropp och huvud till drakmamman. Hela bygget tog fart. Jag pysslade 3 hela dagar med huvudet och medan jag satt och pillade in tänder i käften på det kom jag fram till att jag aldrig någonsinn ska bli tandläkare. Att draken skulle ha vingar var aldrig ett frågetecken. Givetvis skulle den det. Frågan var storleken.. Vi gjorde ett par som vi var ssupernöjda med. Men. Ja problemet var att de blev för tunga. Vi provade gång på gång sätta fast dem men de sjönk sakta neråt och hade aldrig klarat alla påfrestningar. Till sist fick vi inse att vi fick lov att göra mindre. De blev lika fina de men vi gick hela tiden runt med en annan bild i bakhuvudet. Ägget som draken vaktade på var vi helt överens om att det skulle vara vitt och sprayat. Men hur skulle vi kunna bygga draken runt och hålla det vitt? Lätt! Vi bygger runt ett provisoriskt som vi försiktigt flyttar när vi är klara. Det mest tidsödande med hela draken var att sätta fast fjällen. Vi stack ut små runda pluppar av modelleringschokladen och tryckte fast dem en och en. Hela draken täcktes. Givetvis i olika storlek beroende på vart de satt.  Avslutningsvis airbruschade vi med grön glitterfärg längs ryggen och på vissa andra effektfulla ställen, varpå vi med pensel lackade alltihop i en ätbar lack. Draken skimrade!

Det tog sin lilla tid men till slut var vi klara och vi byggde i ordning en låda i vilken den skulle transporteras till Stockholm. 8-9 timmar i bagageutrymmet i en buss. Snacka om att vi var ett nervööst gäng konditorer som åkte i den bussen. Men den klarade sig hela vägen. Jag och Kim bar försiktigt in den i Nordiska museet, genom korridorer, uppför trapporna och ner i biblioteket. Choklad är tuungt! Väl på plats fick den sedan stå för omröstningen som allmänheten fick delta i.

Efter 3 dagars chokladmässa/festival var det dags för resultatet. Rösterna var papperslappar man fick lägga i en låda framför det bidrag man gillade. Rösterna vägdes sedan på scenen. Vår drakes röster vägdes sist och vi som stod på Scenen såg aldrig. men vi hörde suset som gick genom publiken när de såg hur många lappar som föll ur vår låda. Vi vann och tog därmed hem vandringspokalen till skolan igen :) Draken blev vårat bevis på att inget är omöjligt! Den bestod av choklad, choklad och choklad. Tungan, ögonen och klorna var av karamell. i övrigt var det choklad!




Nu är det dags att baka något gott.. för jag har ju inte bakat sen 14 idag.. 4 timmar sen! (a b s t i n e n s)
♥Dalkullan

Väntans tider..

sitter i soffan och är nöjd med mig själv. Sprang hem från jobbet idag. Inte hela vägen men ända till Liljeholmen iaf. Riktigt skönt när jag väl fick upp farten. när jag kom hem skurade jag hela badrummet och dammsög lägenheten innan jag tog en dusch. Nu efter ett långt samtal med världens bästa Kim har jag tagit mig an disken i köket och gjort pyttipanna.
Helgen blev den roligaste på länge! Först jobbade jag natten till lördag, allt gick som en dans och jag gick därifrån trött men glad vid 9 tiden. Tog tunnelbanan hem och åt en macka på vägen. Väl hemma packade jag ihop alla attiraljer som möjligen kunde vara bra att ha när man åker kryssning. 3 omgångar partykläder, mjukisbyxor, kavaj, fina vardagliga kläder, skor, ett par andra skor och så skorna jag hade på mig ;)
Jag bloggade mitt första inlägg i min nya blogg i Pralin, DT. Jag vilade i 1 ½ timme innan jag käkade lite och sedan åkte mot Färjan. Vi samlades allihop på Viking Line terminalen och tog oss sakta men säkert ombord på Cinderella.
Väl installerade i våra hytter drog vi till konferensavdelningen för att ha whiskey-provning. En och en halv timme, 5 whiskeysorter och en hel del ny kunskap senare var vi hungriga hela högen. Middagen var relativt långt bort så Amelie, jag  och Karolina smaskade i oss pistagenötter och chips medan vi väntade.
När vi sen skulle äta höll vi på att inte hitta rätt. Men till slut så.
En god middag med skratt, visdomsord (När Stefan är borta dansar bagarna på bordet), gratulationer till 50 åringen, Julklapp från Stefan, tack tal och (för min del) nära till tårar.
Precis när vi satt och väntade på varmrätten åkte vi förbi Trouvillestranden på Sandhamn. Jag kände mig lite som hemma!
När middagen var uppäten och vi återvände till hytterna bytte jag om till min svarta klänning och de hööga skorna. Nu hade vi kommit ut på öppet vatten så det var ordentlig sjögång. Jag funderade ett tag på att ta andra skor men.. nä. nu skulle jag hålla ut ;) Vi satt i vår hytt en stund och snackade och lyssnade på musik sen drog vi oss till Puben. Livemusik och en god drink. Vi dansade och sjöng. När Puben stängde drog vi oss vidare till nattklubben. Dans dans dans. Båten gungade och vi hade kanonkul. Att jag varit vaken närmare 27 timmar vid det laget var inte relevant. Vi hade kul. Satt en stund och vilade mina stackars misshandlade fötter och blev något rörd när Wictor peptalkade.
Någon gång mellan 3 och 4 (fråga inte om det var svensk eller finsk tid för det varierade beroende på vems klocka vi såg på) gick vi i min hytt och lade oss. Jag nattbagaren och två stackars sjösjuka :( Lite andningsövningar och vi somnade.
Nästa morgon var förvirringen total vad gällde vad klockan egentligen var men det slutade med att hela gänget åt en stadig frukost i en ostadig färja. Oj vad den gungade! Riktigt höga vågor och snöfall utaför fönstren.
Övriga gänget gick och sov direkt men jag och Karolina tog en sväng i TaxFree. Sen mötte jag Angelica och vi satte oss och fikade och var med på en frågesport. Stolta över resultatet 6/10 eftersom vi inte visste svaret på en enda fråga helt säkert.
Sen gick även vi och vilade. vi hamnade i Grabbarnas hytt eftersom det var fullt överallt annars och vi tänkte läsa. Jag läste ur en halv bok. När resten av gänget vaknade till liv gick vi upp på däck och fick lite frisk luft ooch vind i håret. Hängde med Sandra och Kenneth i baren vid Fun Club. Tog en sväng om TaxFree och packade ihop alla prylar.
När vi kom in i hamn tog vi oss av båten och alla åkte hem. Jag sammanfattar det hela med "fantastiskt roligt!"
Nu har ännu en 6-dagars arbetsvecka dragit igång och vad gäller renoveringen har de börjat kakla! Är spännande att se hur arbetet fortskrider från dag till dag.
Jag är lite i väntans tider. Anmälan till SM-unga bagare är slut och nu hoppas vi få besked snart om man får va med eller ej. Har ryktesvägen hört att ungefär 25 pers är anmälda till de 12 platserna.. får se om man ens får va med :/ Håll tummarna gott folk!
Nu snart ska jag se på "Mot alla odds". Såg förra veckans avsnitt och det är ju fantastiskt vilken resa de gör! Se på det :)
Har plockat fram björnbär ur frysen och funderar på att göra en kaka eller paj av nå slag... kanske :P I så fall kommer receptet sen ;)
LMFAO – Party Rock Anthem
♥Dalkullan

21-01-12

följande länk leder till min andra blogg. Där finns ett långt inlägg :)
Nu åker jag snart på en kryssning så hinner inte uppdatera här med. Håll till godo!
http://www.dt.se/pralin/bloggar/bakning/dalkullansbaktankar?url=http://blogg.dt.se/dalkullansbaktankar/2012/01/21/en-hangiven-bagare/
♥Dalkullan

kort inlägg

Måste ju tacka för igår! Ni var 101 unika läsare ♥
Idag blir det inget längre inlägg för om 5 timmar ska jag gå upp för att ta mig till jobbet. Men i morgon förmiddag ska jag knåpa ihop något. Om inte annat till min nya blogg! Dalarnas Tidningar mailade mig tidigare efter tips och undrade om jag vill börja blogga för dem. Så från och med idag är jag en av "Pralins" bloggare :) Kommer inte skriva något där heller idag.. måste vila en stund. Men det kommer!
Idag stod jag i 4 timmar och handkavlade knäckebröd. det känns i axlarna och handflatorna nu vill jag lova ;) I natt däremot blir det ingen kavling. Då blir det 80 kilos degar och 300 gradiga ugnar. Få se hur det blir. Min första natt sen vi började renoveringen.. Men det är bara 4 timmar jag är själv.
Nu säger jag god natt!
♥Dalkullan

100:e inlägget! Chokladmuffins med dumlekola

Hipp hipp hurraaa!! Det här är mitt 100:e inlägg :) Bloggen startades i somras och sedan dess har läsarkretsen stadigt ökat och antalet inlägg är nu uppe i hektot!
Nu på morgonen har jag gjort muffins. Det var efter önskemål på dumlemuffins som jag satte igång.
Jag kan nu avslöja att igår skickade jag ett mail som förhoppningsvis kommer ge mig en ny läsarkrets. Ett nytt steg i bloggens historia ;) Avslöjar inom kort exakt vad det är. (I gårdagens inlägg finns ytterligare en ledtråd inbakad, lite kryptiskt)
Snart ska jag segla iväg till jobbet men först muffinsreceptet!
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Chokladmuffins med dumlekola     ca 12 st
100g smör
2 dl socker
2 st ägg
2 ½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
½ tsk salt
3 ½ msk kakao
1 dl mjölk
Dumlekolor
Rör smör och socker poröst.
Rör i äggen ett i taget.
tillsätt övriga ingredienser och rör slätt.
fördela i  ca12 muffinsformar.
tryck ner en kola i varje muffin
grädda i 175 grader i 20 min.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
♥Dalkullan

18/1 2012

Ja nu har det återigen varit klen uppdatering här.. Jag är ledsen och har egentligen ingen vettig ursäkt. Men har väl haft lite mycket annat.. eller nja.
Var hemma i helgen och hann med två skidpass. Ritkigt skönt att få göra premiärrundorna. Började med ett pass skate i lördags, snöå skidstadion var sig ganska lik. ut efter elljusspåret höll de på att köra ut konstsnö så vi åkte dagspåret efter vägen. Jag, pappa & Emil. Emil for iväg som skjuten ur en kanon och pappa kände kanske av sin plikt som far och åkte med mig.. fisåkte. Oj oj vad jag var tung. Men jag orkade släpa mig upp ända högst upp. ett varv på slingan och övre rundan på elljuset, inklusive knäcken(!). Vart möter man Farbror (S-E) och Kusin (O) om inte högst upp på skidspåren?! Vinkar lite snabbt åt dem innan jag seglar vidare ner mot stadion. Strålande sol. Blå himmel med enstaka vita molntussar och gnistrande vit snö. Full fart i fina spår! Härligt när det går utför.
När jag är nästan nere ser jag hur S-E och O närmar sig snabbt bakom. Jag pressar mig själv och tänker att nu ska jag hinna av vägen innan de är ikapp. Ja hur gick det om inte käpprätt.. I den sista lilla utförsbacken (med betoning på LILLA) fastnar jag med vänstra skidspetsen i ett spår och gör tidernas vurpa! fötterna far högt upp i luften, med huvudet först brakar jag ner i snön. ena armen hamnar under min bröstkorg och den andra får en rejäl smäll i marken. Jag hoppar snabbt upp på fötter igen och ser bakåt. Jag hade precis passerat en liten kurva och därför klarade jag mig osedd. jag borstar av mig snön och glider vidare. Ett åk störtlopp i pulkabacken hann jag oxå med innan vi åkte hem igen :)
På Söndagsförmiddagen åkte jag och Lovisa till Gundes spår på Skamsberget och åkte ett varv. Även då kände jag att jag tappat allt vad kondition heter! Oj oj. Vi vallade våra egna skidor och vi gjorde en tur. Skönt.
Nu i efterhand har vissa kroppsdelar talat om för mig att de inte använts på väääldigt länge. Men äh det hinns med ;) Får långledigt i början av Februari. Då. Då ska jag åka hem och åka mer.
Appropå träningsvärk har jag kavlat knäckebröd två dagar i rad nu och det känner jag av i handflatorna. haha. Trodde aldrig jag skulle få träningsvärk av knäcke!
I lördags eldade vi upp i stenugnen i köket hemma och bakade pizza. Hur gott som helst när man får göra sin egen och äta rykande het. Mormor, Morfar, Tomas & Lina gjorde oss sällskap.
På jobbet fortskrider renoveringen och nu innan jag gick hem ikväll efter stängning kom de och lade betong över golvet.  (Lade betong.. äh jag har ingen aning vad det kallas!) men jag är bara en enkel bagare ;)
Inne i bageriet går halva dagarna åt till att flytta runt saker som står i vägen och man får "smöja" sig runt och mellan stick och vagnar.
Nu ska jag krypa till kojs snart.. Men innan dess måste jag tala om att detta är inlägg nr:99! Nästa blir det 100:e ;)
Jasper Forks – River Flows In You - Eric Chase Video Edit
Lördagsmys!

Pizzabak!

En frusen dalkulla värmer sina tår på strykjärnet.
Dalkullan snart i en "Pralin" nära dig
♥Dalkullan

fredag den 13:e

Fredag den 13:e Januari. Ska kanske inte säga för mycket för då blir det väl nå knas med tåget.. men peppar peppar. Jag har klarat mig bra idag :) inga missöden. Än.
Eftersom jag behövde sluta 16 idag började jag lite tidigare än övriga veckan. När jag kom in började dagens styrketräning.. Kavling av vete. Jag kavlade för glatta livet och snurrade massor med härliga bullar. Mitt i alltihop fick jag som ansvarig för semlorna slänga ihop en plåt. Eller ja det blev några under dagens lopp.. tror jag till sist fick fram 5 eller 6 plåtar á 20st. Strax före lunch gjorde jag 3plåt som sålde slut direkt.
Eftersom Roger fyller år idag och han var sugen på en semla fick jag ju lov att göra en speciellt åt honom. Wictor hjälpte mig och fixade ett värmeljus och smög åt mig en tändare. Vi sjöng för Roger och jag räckte fram min lilla skapelse. Sen åt vi alla varsin nygjord semla till frukost medan vi snurrade bullar :P Jag åt bara en halv..
Jag agerade konditor mest hela dagen och tryfflade våra Holländska chokladtårtor (Riktigt snygga om ni frågar mig )
Stog i kassan en stund när Carolina behövde en liten paus.
Bak i bageriet har vi hela dagen varit allmänt snurriga. Sång och dans. När Fredrik fick välja musiken blev det först Edith Piaff och sedan nåt Ryskt. Då blev det cirkus.. både Roger och Wictor jonglerade med små degbitar och jag var dubbelvikt av skratt. Tror det kanske märks att vi är ett ganska ungt gäng..
När det började toksnöa gick jag och W ut och bara njöt 5 minuter. Vackra vita vintersnö! Iskallt.. men det var det värt. Sen vid 14 tiden fick W en formsvacka.. Bräckmaskinen strejkade ur totalt och det blev droppen. Jag tvingade iväg Wictor ut i butiken för att ta en macka och tog över jobbet med russinfrallorna som jag fick handbräcka innan de jäste över totalt.
En ritktigt trevlig fredag den 13:e om ni frågar mig :D
Igår var jag kvar på jobbet till 21:20. Jag gjorde min första Sm-träning. Eller ja jag provade lite uppslagningar till frallor. Kunde konstatera att tiden går otroligt långsamt när man väntar på frallor som jäser.. Men när jag bakat av dem (en aaning tidigt..) blev jag ganska nöjd. Tror jag vet ungefär vilka jag ska göra OM! jag kommer med i SM.
Nu sitter jag på tåget hem hem. Hem till snö och riktig vinter :) Ska bli säsongens första skidtur!
Grattis Roger på födelsedagen!
Jasper Forks – River Flows In You - Eric Chase Video Edit
♥Dalkullan

12-01-12

Nu var det ett tag sen sist men det är för att jag nu har börjat jobba 11-19 och inte riktigt orkat uppdatera när jag kommit hem.
Renoveringen är i full gång och varje dag är en ständig hinderbana och ett pussel. Jag jobbar nu en stor del av dagen ute i butiken där jag säljer bröd på löpande band. Det är riktigt roligt än så länge.
Det knepiga med det är att vår kortläsare är trasig så många kunder får vända i dörren och gå och ta ut eller stå över..
Eftersom vi nu har ugnarna ute i butiken bakom en arbetsbänk blir det fruktansvärt varmt och fuktigt där. När vi försöker släppa in syre i lokalen blir det iskallt framme vid kassan men oförändrat längre bak. något lagom existerar inte ;)
Nu på morgonen har jag börjat packa lite smått för i morgon åker jag upp till Dalarna direkt efter jobbet. Åker hem med förhoppning om massa snö och några turer på skidorna. Det svåra är att veta vad man ska ha med sig.. det jag hittils packat är en tjock kofta och kardemumma. Sen körde jag fast. Hur kallt tänker det bli. Vad ska jag göra och hur fin ska man va ;) i-lands problem på hög nivå!
Efter jobbet idag ska jag nog försöka provbaka lite av sortimentet inför SM. Inte för att jag vet än om jag kommer få vara med. Men man kan inte förbereda sig för mycket och lite träning skadar ju inte! Men vad ska man slänga ihop för nåt Skådebröd?!?! Där har jag kört fast totalt :S
Det blir extra svårt i och med att vi inte får något givet tema och man kan göra vad man vill.
Nu ska jag gå och plocka fram recept :)
På återseende!
♥Dalkullan

Renoveringen har börjat!

Ja i morse klev jag så upp 04 efter en minst sagt knepig natt.. sov inte mycket.. skyller på fullmånen och kanske var det lite av oro att inte vakna i tid. Nog om det inatt ska det bli bättre :)
När jag så kom fram till jobbet strax före 06 visste jag ingenting om vad som väntade på jobbet.. det var det ingen som gjorde och alla gick runt och kände sig som praktikanter.. vart skulle man stå för att inte vara ivägen?! Vad gör jag nu?! Vart ska denna stå?! Vart ska jag få plats?!
Vi tar långhelg och när vi kommer tillbaka har vi inte längre tillgång till bageriet.. alla saker är ihopträngda i kallskänken och ute i butiken står våra stenugnar. När man öppnar dörren ut blir det dimma.. Kom oroliga förbipasserande och frågade om det brann i bageriet.. Vi svarade helt lugnt "nää, vi renoverar bara!".
Jag fick börja dagen med att möblera om i kyldisken. eftersom det är för trångt kan vi bara öppna 3 av 4 dörrar. När jag gjort det klart visade jag mina klätterkunskaper och pinnade upp och ner för stegen och hämtade ner skorpor och knäckebröd från hyllorna uppe i takhöjd. De riskerade att bli fuktskadade i ångan som bildas när vi bakar. jag själv fick basta när jag ändå var där uppe. när jag hämtat ner alla lådor fick jag gå ut i det som nu är bageriet och klättra upp ovanpå mjöllagret. Stuva om bland alla grejer och göra plats för lådorna.. Roger blev nog lite orolig när jag stod där högst upp på vingliga stegen och jonglerade med tunga lådor med vår godaste smörfyllning.. Jag kan nog säga att jag var minst lika orolig själv.. med fötterna 1 ½ meter ovan marken balanserande smörfyllning ovanför huvudet är inte den mest bekväma situationen. Men jag är inte den som är den. Det skulle göras och jag är envis. Så när jag flyttat smörfyllningen klättrade jag upp med alla kartonger och lådor med knäckebröd och skorpor.
Hela dagen har nog gått ut på att flytta saker.. plåtar, vagnar, mjölsäckar och kollegor.
Bageriet var en hinderbana, en hinderbana i ständig rörelse. Man gick ut i butiken med en plåt och fick på vägen krya under, över och runt saker. När man skulle ta sig tillbaka kunde man aldrig räkna med att ta samma väg som man kommit.. man fick hitta en ny rutt.
Men snart har vi nog kommit in i det och lär oss att ta det för vad det är. Innan vi vet ordet av är det färdigrenoverat och vi får så mycket plats att vi lär tappa bort varandra ;)
Har jag sagt att jag anmält mig till SM Ungabagare 2012? Tror inte det... Men det har jag! Håller tummarna för att jag ska komma med och få tävla i Göteborg v.13. Har börjat spåna på vad jag ska göra för bröd och med skräckblandad förtjusning känner jag tävlingsmänniskan inom mig vakna till liv. Tänk er bara adrenalinet när man precis kört igång bakningen och vet att om knappa 5 timmar måste jag vara klar och allt måste vara perfekt. När 12 Unga bagare är i samma djupa koncentation är det knäpptyst. Publiken vågar inte säga ett knyst och till och med journalister och fotografer håller en tillbakadragen ställning (en stund åtminstone).
Nu sitter jag och fryser så händerna börjat skaka.. tror jag bör avrunda detta och hoppa i ett varmt bad.
Skridskoturen i Vasaparken efter jobbet var härlig men man blir genomfrusen när man ska ta på och av skridskorna. Min cirkulation har svårt att tina mina händer å fötter efter det så jag får hjälpa till lite ;)
Saknar min fantastiska familj <3
Dionne Warwick with Elton John, Gladys Knight & Stevie Wonder – That's What Friends Are For
♥ Dalkullan

Rabarberkräm

Jag plockade tidigare upp lite rabarber ur frysen. Jag var sugen på rabarberkräm. Hade inget potatismjöl hemma men det ordnades med en snabb tur till ica.
När jag var och handlade passade jag på att hyra en film "Love happens" den såg jag medan jag åt krämen :P
Jättebra film men jag grät floder i slutet. oops ;)
Jag har snart kommit upp i 100 inlägg här på bloggen och nu är frågan om jag lägger upp det 100:e inlägget innan jag nått upp i 100 unika besökare per dag. Eller kanske 100 st som gillar på Facebook. Vilket tror ni det blir?
Här kommer receptet på Rabarberkräm:
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Rabarberkräm
250 g rabarber (tärnad)
1 dl socker
4 dl vatten
2 ½ msk potatismjöl
½ vaniljstång
Koka upp rabarbern med sockret, vaniljstången (urskrapad) och nästan allt vattnet.
Koka tills bitarna är mjuka och börjar gå sönder.
Blanda potatismjölet med resten av vattnet (ca 1 dl)
Rör ner redningen och koka tills du ser första bubblan.
Plocka upp den urskrapade vaniljstången.
Servera med iskall mjölk :P
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Cher – You Haven't Seen The Last Of Me - Burlesque Original Motion Picture Soundtrack
♥Dalkullan

Tour de Ski

Sitter i soffan och kollar på Tour de Ski. Herrarna har just börjat den branta klättringen upp och det är Cologna som är först följd av Northug och Hellner.
Om ni visste vad gärna jag vill åka skidor. Förra vintern blev inte många mil gjorda. Bor man i Skåne blir det lätt så. Nu bor jag i Stockholm och inte heller här bjuder de på särskilt många spår. Men nu har jag närmare hem till den vita skogen. Klassiskt eller Skate spelar egentligen ingen roll bara man får ge sig ut. Helst tillsammans med Lovisa, Sonja och Karin. Mina Skidnörd-kompisar. En träning i deras sällskap bjuder allt som oftast på skratt och stoj. I ski crossbanan är vi så knäppa som ett gäng skidåkare bara kan bli. Fåniga hopp som ibland slutar med att vissa av oss (läs Jag) ofta står med huvudet i drivorna medan övriga ligger i små lealösa högar och vrider sig av skratt-kramp. Kommer ihåg förra året när jag var med på en enda träning. Vi hade åkt runt milbanan med pannlampor (jag hade min avstängd, det är en underbar känsla) när vi kom in mot stadion åkte vi bakvägen upp till toppen av pulkabacken nedanför villken alla mindre barn körde stafetter och diverse ski cross. Vi en grupp på kanske 10 ungdommar och pappa står med släckta lampor i toppen av den långa branta backen. Ingen kan se oss när vi räknar ner och på given signal släpper vi taget och åker tjutande störtlopp rakt ner. Alla nere i backen vänder förvånat sina ansikten uppåt och ser en stor massa glida utför backen och bromsa in i ett stort snömoln nere på stadion.
Nu har de första åkarna tagit sig i mål och OJ! Hellner! Vilket lopp! Körde upp sig från 3:e till 2:a plats. han åkte in 1min 4 sek gentemot Cologna som åkte ohotad längst fram. Northug fick en rejäl knäpp på näsan och kom helt slutkörd in på 3:e platsen.
Eftersom de stora åkarna hunnit i mål kan jag nu gå ifrån tv:n och springa iväg och handla.. har plockat upp Rabarber ur frysen och tänker nog göra mig lite rabarberkräm :P Eller nåt annat smaskigt. Vi får se vad jag hittar på.
En gång nörd, alltid nörd <3

♥Dalkullan

Vaniljpannacotta med mandarintryffel & hallonsås

Det här med långhelg gör mig en aning förvirrad.. jag gick runt hela dagen igår och tänkte att det var lördag. Fast det var en Fredag som var röd... Idag är för mig söndag. Men i morgon är jag oxå ledig! Knas ;)
Jag har haft ett par fina dagar med Moster och Micke på besök. Vi har hunnit med en hel del dessa dagar. Riktigt mysigt :)
Igår kväll bjöd jag på en pannacotta med mandarintryffel och hallonsås. Riktigt gott blev det så här får ni nu receptet:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Vaniljpannacotta med mandarintryffel & hallonsås                                                3 port
2,5 dl grädde
0,5 dl fil
50 g socker
½-1 vaniljstång urskrapad
3 g (2 st) gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten.
Koka upp övriga ingredienser.
Ta av plattan.
Ta upp gelatinbladen och lägg ner i uppkoket.
Låt allt svalna tills det börjar tjockna.
Rör om ordentligt så vaniljfröna fördelas i hela pannacottan.
Häll upp i fina glas.
Ställ i kyl för att stelna.
2 st mandariner/clementiner (saften)
10 g smör
80 g vit choklad
Koka upp mandarinsaften med smöret.
häll över chokladen.
Rör om ordentligt så all choklad smälter.
Häll på den stelnade pannacottan.
Ställ i kyl och låt stelna.
250 g hallon
45 g rörsocker
Koka upp hallonen med sockret.
Låt svalna.
Passera genom en sil.
Häll överst i glasen.
På mina desserter serverade jag en mördegskaka som är utstucken med en dalahästform.
Det för att bryta av mot den i övrigt liknande konsistensen.
Jag slängde även på några granatäpplefrön på varje dessert.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♥Dalkullan

Apelsin- & Chokladkaka

Jag har träningsvärk. Jag har träningsvärk i axlarna, magen och handflatorna är mörbultade.. Vad jag gjort?! De senaste dagarna har jag tjänstgjort som vikarie för kavlingsmaskinen vi skickade iväg i tisdags. Vi har kavlat vetedeg till alla mummabullar och idag gjord vi 4 liter rågknäcke och 2 liter dillknäcke. Det innebär att vi handkavlade 400-500 knäckebröd. Det känns i händerna, men det gick rätt bra faktiskt :P
Varför har vi då kört iväg kavlingsmaskinen? Jo nu drar vi igång en totalrenovering av bageriet. Väggar ska rivas, golv brytas upp och läggas om och allt ska verkligen göras om/nytt. Det kommer bli hur bra som helst när allt är klart. Däremot är jag en aaning nervös nu inför hur allt kommer funka de kommande månaderna innan allt är färdigt. Vi har inte bara kört iväg kavlingsmaskinen.. Vi har kört iväg jässkåpet och stickugnen.. (tunga grejer vi släpade ut i lastbilen idag :S ) Diskmaskinen åkte i tisdags och vi har frysar utspridda i huset.
Det är tur att vi är ett så bra gäng för vi kommer få det trångt och bökigt framöver.
Men som sagt det är inget problem. Man kan räkna med jobbgänget, tänk er följande scenario:
tre bagare i 20 års åldern står och rullar chokladbollar. Massor med chokladbollar. längst bort i hörnet står en ugnsmontör och plockar isär en ugn som ska köras iväg. De tre bagarna står och dansar och diggar med till musiken som ljuder ur högtalaren. Det är diverse party musik blandat med lugnare låtar. plötsligt slås Edith Piaff på och de fortsätter. Sjunger med och partydansar ;) Kan ni se detta framför er ser ni mig, Wictor och Fredrik. Det går så mycket fortare när man har trevliga kamrater!
Idag när jag kom in stod Roger mitt i bageriet och jonglerade med spilldeg.
Förstår ni vad det är som får en att med ett leende på läpparna kliva upp tidigt varje morgon för att åka och jobba!
Nu ska jag dela med mig av receptet på mitt senaste hopkok.. Eftersom jag väntar besök såhär när det är långhelg och mina fingrar kliade av lust att baka så slängde jag ihop en kaka. Apelsin och choklad.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Apelsin- & Chokladkaka
3 st ägg
2½ dl socker
3 tsk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
50 g smält smör
1 st apelsin (saften)
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
Vispa ägg, socker och vanilj poröst.
Tillsätt övriga ingredienser och rör försiktigt ihop allt.
Häll upp i smord och bröad avlång sockerkaksform.
Grädda i 175 grader i ca 30-40 min
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
♥Dalkullan

Dalkullans årskrönika 2011

2011- Året då jag på riktigt klev in i vuxenvärlden.

Man säger ofta att tiden bara flyger iväg.. i år har det verkligen varit på det viset.

Året började i Dalarna och avslutades i den kungliga hufvudstaden, Stockholm.

Januari:

Det nya året välkomnades på hemmaplan med mor, far, farmor och bror. Vi åt gott och det hela avslutades med en Tiramisu inspirerad dessert. När klockan slagit tolv och fyrverkerierna som bäst fyrades av begav jag mig ut på promenad. Syrran umgicks med jordnöts ätande ungdommar, inte så hälsosamt för den allergiska Lo. Jag tog hennes allergimedicin och gick upp på byn. Jag blev kvar med henne en stund innan jag traskade vidare i Januarinatten. En fantastiskt skön tur.

När året kommit igång åkte jag ner till Skåne och Kristianstad. Vi började terminen 7 januari med en kurs i Skådebröd. Vi fick lära oss att det bara är fantasin som sätter gränser när man gör skådebröd.

Jag fick beskedet att jag fick delta i SM-Unga bagare 2011.

Utgång på Bånken (Therese 20 år)


Pressbilden till SM Unga bagare :)

Vi hade kurs i Karamell. Under vilken vi fick lära oss massor av roliga sätt att använda socker. Den som inte fick blåsor på händerna drog inte nog med karamell ;)

Jag övningskörde 3 ggr på Trafikskolan. Riskettan genomfördes (boooring)

Den 21 Jan firade vi Thereses 20 års dag och jag var ut på krogen första gången.

Februari:

Årets kortaste månad kom och gick i ett rasande tempo.

7 körlektioner och halkbanan genomfördes.

Min huvudvärk som började någon gång i januari börjar utredas. Prover tas och läkare lägger pannan i djupa veck.

Vi får i skolan prova baka glutenfritt innan vi ger oss ut på våra respektive praktikplatser.

Jag gör min praktik med Therese, på Conditori Duvander. Otroligt trevliga och tillmötesgående handledare. Vi har praktik 5 dagar i veckan och tisdagarna var våra heliga träningsdagar i skolan. Vi var där lagom till att vaktis larmade av vid 7 till larmet åter gick igång 21:00. Många var de gånger vi sprang ut med andan i halsen.

Den 21:a fyllde min älskade farmor 80 år. Jag fick ledigt och åkte hem en långhelg. På vägen hem blir jag fast i väntan på tåg i 3 timmar i Hässleholm på grund av förseningar redan från start. Resan slutar efter många upprörda telefonsamtal med att jag får taxi från Borlänge till Dala-Järna. En taxinota som slutar på 2000kr betalas av Skånetrafiken.

Jag som alltid haft långt hår får något märkligt ryck och snart har jag kapat allt.

Min coola lilla bagarkusin <3


Tårtan jag gjorde till farmors 80 årsdag :)

 

Mars:

Månaden för tävlingen anländer. Men innan dess hinner jag med en hel del.

Jag är som enda Vansbro löpare med i årets första orienteringstävling. Natt OL i Åhus. Roligt, men kallt om fötterna eftersom det fläckvis var snö. Tävingsområdet var ute på Rinkebyfältet och där var många skyttegravar.. jag föll ner i flertalet och fick skrubbsår och blåmärken på benen.

Jag övningskör 5 gånger. Måndag 7:e, nervös och spänd skriver jag teoriprovet och klarar det! Jag lyckades med något som körskolelärarna knappt trodde på. Jag fick 64 rätt av 65 möjliga.

10:e var jag till Kristianstads sjukhus på Magnetröntgen av mitt huvud. Det ger inget svar på varför jag ständigt gick omkring och hade ont, fick dålig aptit och rasade i vikt..

Måndag 14:e Mars... 6:40 träning och packning inför SM. Jag och Therese möts och kör igång. 11:30 släppte jag allt vad jag hade för händer och åkte in till stan för en körlektion. 13:45 satt jag sen en timme tillbaka och väntade på att få köra upp.

Jag klarar uppkörningen och tar mig bubblande glad tillbaka till skolan för att göra klart det sista.

Dagen därpå åkte vi mot Göteborg och SM.

Mingel med pressen, presentationer från scen, middag och information.

16:e tidig uppstigning för att försöka äta en skraltig frukost. 06:00 gick startskottet ute i bageriet.

Jag var och är missnöjd med min insats men Superglad för 2 av mina klasskompisar tar hem 1:a och 2:a platserna :)

Jag och Therese stannar kvar i Göteborg och hejar fram vår gamla skola i Skol-SM.

Huvudvärken hänger kvar men jag får ingen klarhet i varför. Samtidigt började alla byxor åka ner i knävevken om jag inte passade mig.

30:e var vi ett gäng från klassen som 04:30 gav oss iväg upp mot kungliga hufvudstaden. Vi hade alla 4:a sökt arbete på Stockholm Dessert och Choklad och åkte på intervju.

Tidigare i Mars skickade jag en ansökan till Nya Zealand.

En av vårens cykelturer slutade på toppen av balsberget N/O Kristianstad.


Vi invigde sommaren, klädkoen var somrigt, grillen var tänd och vi frös.

April:

Nu kom April och all tid ägnades åt planering, provbakning och träning inför Gesällbrevet.

Vi övade kalligrafi för textning av skyltar och exponering. Vi var i bageriet 7 dagar i veckan och vissa eftermiddagar låg vi på filtar bakom kyrkan och läste teori. Eller ja vi låg där med böckerna utspridda överallt men läste kanske inte så väldigt mycket.. blev gärna en massa annat.

Den 11:e var det dags för teoriprovet. Jag klarade det och kunde därmed ägna mig åt bakningen helhjärtat.

Jag fick besked från Stockholm att jag fick jobbet, Kim lika så. Vi tackade båda ja och började leta bostad.

Veckan därpå fick jag beskedet från NZ, jag fick jobbet... Hade jag valt rätt som tackade ja till Stockholmsjobbet? Ja just då var jag nästan övertygad om det.

19-22 blev vi bjudna på en resa till Schweiz. Det var Delicato som bjöd oss på den resan och vi åkte tillsammans med de som gick samma utbildning fast i Göteborg.

Vi flög från Kastrup till Zürish, buss ut till Luzern. Vi bodde strax utanför på Reichmontskolan där vi hade en tvådagars kurs. Vi var upp på toppen av Mt Rigi, linbana, kuggtåg och promenad. På hemvägen åkte vi kuggtåg och båt.

Vi var in till centrala Luzern och såg oss omkring flera gånger. Minst sagt fina promenader efter strandkanten och galna upptåg.

När vi kom hem var det Långfredag. Påskafton kom och med den Emil. På frågan om vad han ville ha på ett påskbord fick jag svaret ”Det behöver inte vara så mycket, men lite av varje” haha precis som det brukar vara med andra ord ;)

Vi ordnade med ett litet påskbord och vi hade en mysig påsk i Skåne.

På Valborg samlades vi alla vid kyrkan och åt gott innan vi åkte till Tivoliparken och såg på världens minsta brasa. Men trevligt hade vi.

<3


Dalkullor glassar i Luzern


Maj:

2:a maj började vi med Gesällbakningen. Först var det dags för bageridelen. Matbröd, vetebröd, småkakor och kavlade degar. Allas största huvudbry var att få ordning på boucheerna. Fick man till höjden var de allt som oftast krokiga.

Efter 2 veckor dukade vi upp allt vi gjort och fick den delen bedömd av domarna. Sen började vi med konditoridelen med tårtor och bakelser, thebröd och specialarbeten. Vi gjorde om ett klassrum på skolan till chokladrum. Bar dit marmorskivor och en micro och satt där inne när vi byggde skulpturer eller doppade bitar. Det var där inne Pinocchio den andre såg dagens ljus för första gången.

Den 27:e kommer Mamma, pappa, mormor och morfar ner för att se på uppdukningen av den sista delen i gesällbrevet.

Hela klassen klarar gesällen och vi firar med utgång på Bånken.

Sista maj kommer en hel hoper med nervösa människor till skolan för att göra intagningsprov. Vi assisterar genom att göra degar, diska och röja ihop. Vi svarar samtidigt så gott vi kan på allas frågor om utbildningen.

Gesälltårtor


Mitt specialarbete till huvudsak bestående av choklad :)

Juni/Juli:

Kristihimmelfärds helgen hade vi långledigt och jag åkte hem.

Fram till 17:e som var avslutningsdagen för vår utbildning städade vi ur hela bageriet, vi gjorde en rundtur i Skåne. Vi grillade var och varannan kväll. Brännboll och kubb. Hinderbana och limbo.

Avslutningsdagen. Vi gick till Österängskyrkan för en avslutning. Jag och Jennie spelade för de andra. Jennie på piano och jag fiol. Jag ha aldrig spelat så illa som jag gjorde då. Skakade av tårar. Efter avslutningen åkte vi och åt en riktigt god lunch innan vi kramades och skiljdes åt.

Mamma och pappa kom ner på eftermiddagen och vi packade ihop mig och allt mitt pick och pack.

18:e Juni gick flyttlasset till Stockholm. Jag och Kim flyttade in i en stuga i Tyresö med campingtoa.

Dagen efter gav vi oss iväg på cyklarna för att köpa månadskort. Vi fick en ordentlig tur på 5 km enkel resa när vi i spöregnet tog oss till Tyresö Centrum och tillsist hittade en Pressbyrå där de kunde fylla på våra kort. Vi cyklade hem, bytte om och tog oss sedan till bussen för att ta reda på hur vi skulle ta oss till jobbet dagen därpå. Vi tog oss dit, fick våra tider för dagen därpå och åkte hem och Kim som skulle börja 3 däckade direkt. Jag skulle börja först 6 så jag höll mig vaken en stund till.

Sen började en period som innebar jobba och sova. Vi åt knappt. Vi hade ingen aptit, kände ingen hunger alls. Jag jobbade en vecka, fram till midsommar. Midsommar åkte vi till Kolsva och umgicks med kims bröder och träffade några av hans vänner. Sedan var det dags för mig att tillbringa en månad på Sandhamn. Jag gick runt som i en dimma. Allt som snurrade i mitt huvud var hur jag skulle göra med jobbet på SD&C. Hur jag och Kim skulle göra för att inte arbeta ihjäl oss där. Jag fungerade inte som jag skulle och jag fick panik varje kväll när jag inte kunde somna för alla funderingar som snurrade runt runt i skallen.

Anders som är min chef ute på Sandhamn såg hur jag mådde och erbjöd sig att göra precis vad jag ville för att hjälpa mig. Det gjorde han också. Han tipsade mig om att de på Valhallabageriet sökte en bagare och tipsade dem om att jag behövde ett nytt jobb. Jag ringde och fick jobbet. Ringde och sade upp mig på SD&C. 23:e Juli tog jag steget. Rädd som bara den men jag fick lov annars hade jag gått in i väggen. Jag fick lov att arbeta augusti ut men det var jag beredd på. 25:e började min semester. Jag åkte hem hem till Dalarna. Sista Juli var det dags för årets upplaga av Lambôrsängslöp'e.

Det var 7 Juli 05:57 på morgonen som denna blogg startades. Som bagare har jag svårt att sova länge även då jag är ledig och har chansen. Så jag slog på datorn i stället. Gjorde slag i saken. Mamma övertalade mig ;)

Sandhamnsbageriet


Smörbulle :P

Augusti:

Min semester gick på tok för fort och jag var som ett vrak hela tiden. Jag vaknade varje morgon och ville bara sova igen efter frukosten som jag knappt orkade äta upp.

Vad vi än gjorde var mina ögonlock blytunga och jag helt slut. Fram mot sista dagarna började nervositeten komma. Nervositeten över att åter gå till jobbet, jobba 12-13 timar och sedan åka hem och sova för att åter gå upp och åka till jobbet.

Det som fick mig att hålla ut var vetskapen om att det hade ett slut. Jag och Kim hjälptes åt med att försöka få i varandra mat.

19:e fyller jag 19 och fick många trevliga telefonsamtal från vänner och familj.

24:e åkte jag hem i en hyrbil. Fylld med sockerblommor och andra prylar som behövdes för bygget av den bröllopstårta jag skulle göra. Jag var dessutom inbokad på att vara föreläsare och inspiratör på min gamla gymnasieskola. Ett riktigt roligt uppdrag även det.

Det sista på bröllopstårtan byggde jag ihop på en pall bakom bilen utanför bystugan i skamhed.

Sedan hade jag bara 8 dagar kvar på SD&C. Jag fick napp på en ny lägenhet att hyra i 2:a hand.

Bröllopstårta


September:

7 dagar in i september jobbade jag kvar på SD&C. Den 10:e flyttade jag från Tyresö och 12:e började jag arbeta som bagare på Valhallabageriet, 3 veckors nattarbete. Riktigt kul och jag kom snabbt in i rutinerna :)

September innebar inte så mycket mer än jobb. Men sista helgen kom familjen hit och vi tillbringade en stor del av tiden på Lidingö. Syrran och brorsan sprang Lidingöloppet och vi andra hejade på dem.

Jag köpte en ny dator (välbehövligt!)

Oktober:

Årets 10:e månad kom och med den kom ett nytt jobberbjudande. Det var Gunnarsons men jag tackade, efter mycket velande fram och tillbaka, nej.

Det blev dags för årets Chokladfestival och då fick jag besök av min bästa vän Elin och hennes fina mor Märit <3

Jag åkte hem en helg och vi bakade bröd i bakugnen hemma hemma. Vi effektiviserade arbetet och var klara på hälften så lång tid mot vanligen..

På jobbet rullade allt på fint och jag känner hur jag blir en i gänget.

Hann plocka massor med trattisar :)


Chokladfestivalen gav utdelning!

November:

I november blir det i huvudsak jobb. Helgen 18-20:e nov. åker jag för att hälsa på i Lidköping. En mysig helg.

Jag inleder dessutom årets julgodistillverkning. Det märkte ni av på bloggen..

December:

Julmånaden #1 kom så tillslut även detta år. Jag inledde den med att åka till Skåne för utdelningen av Gesällbrevet. En resa som höll på att bli märkbart försenad på grund av en bil med punka. Vi kom iväg och vi kom fram. Bodde en helg på hotell, umgicks med min yh familj. Festade och hade allmänt trevligt.

På jobbet ökade mängden bröd vi tillverkade och sålde. Vi kavlade pepparkakor, bakade vört och saffransbullar.

När jag inte var på jobbet gjorde jag diverse olika sötsaker på egen hand.

De sista dagarna innan Jul var det galet mycket. Jag har sagt det förut och jag säger det igen. G a l e t!

Julen tillbringades hemma i Dala-Järna med familjen. Mys.

Annandagen åkte jag tillbaka hem till hufvudstaden och dagen därpå var det dags för jobb igen.

Lugnet efter stormen. Den sista veckan 2011 var den lugnaste hittils. Det var inte mycket att göra så jag hann med en hel del städning.

Nyåret firades in med 3 rätters med mor och far. Följt av en promenad från Hornstull till Slussen. Två vilsna raketer var oroväckande nära men på håll ut över vattnet såg vi många fler som var grymt häftiga.

 

 

Nu är det dags för ett nytt år. Nya möjligheter.

Året är 2012. Enligt Mayakalendern det sista. I mitt liv det 20:e.

På jobbet har vi så smått börjat med en helrenovering som kommer innebära kaotiska kommande månader men i slutändan kommer det bli riktigt fint.

Jag har vissa planer för bloggen och hoppas det kommer bli uppskattat. Men det tar vi allt eftersom.

Gott Nytt År!

"Don't let your past stop you from living your future"

♥Dalkullan

 

 

 


RSS 2.0